reklama
Takie babcine sposoby są świetne, bliższe naturze. Kiedy dziecko pojawia się w domu, te wszystkie środki o chemicznym zapachu nie są już dobrym rozwiązaniem. My w ogóle zaczęliśmy teraz bardziej dbać o ekologię, oszczędzamy wodę, planujemy posiłki, a więc nie wyrzucamy jedzenia. Mamy też energię elektryczną od Link do: Doładowania licznika online. TAURON - Doładowanie prądu i dzięki licznikowi lepiej kontrolujemy zużycie, na zakupy noszę materiałową torbę i w tym roku pierwszy raz robimy kompost.
Używając naturalnych olejków dom też pachnie, z tym, że bardziej naturalnie a mniej chemicznie [emoji6]Ja się powoli chcę na takie środki przestawić. Jednak póki co lubię dom pachnący po sprzątaniu.
BalbinaKwiat
Fanka BB :)
Ocet jest niezastąpiony Ostatnio odkamieniałam czajnik i zapomniałam wylać roztwór z czajnika... Przyszedł mój mąż i automatycznie włączył palnik. W momencie gotowania woda z octem wystrzeliła z tego czajnika, wtedy przypomniało mi się odkamienianie...
Ale czajniczek elegancko puścił. Polecam
Takie pytanie techniczne: jak sprzątacie podłogi, kuchnie, łazienkę itp octem to ten zapach długo się utrzymuje?
Jak na razie stosuje ocet tylko do odkamieniania.
Ale czajniczek elegancko puścił. Polecam
Takie pytanie techniczne: jak sprzątacie podłogi, kuchnie, łazienkę itp octem to ten zapach długo się utrzymuje?
Jak na razie stosuje ocet tylko do odkamieniania.
Ocet jest bardzo lotny, więc zapach ulatnia się bardzo szybko. Na co dzień myję podłogę wodą z octem i kilkoma kroplami olejku eterycznego - jak skończę myć, to octu w ogóle się nie czuje. Jak jest bardzo brudna podłoga albo raz w tygodniu, to zamiast octu daję trochę mydła w płynie i też olejek.
BalbinaKwiat
Spoko. Zachęcająco brzmiOcet jest bardzo lotny, więc zapach ulatnia się bardzo szybko. Na co dzień myję podłogę wodą z octem i kilkoma kroplami olejku eterycznego - jak skończę myć, to octu w ogóle się nie czuje. Jak jest bardzo brudna podłoga albo raz w tygodniu, to zamiast octu daję trochę mydła w płynie i też olejek.
reklama
BalbinaKwiat
a w jakich proporcjach woda ocet do mycia podłogi ?Ocet jest bardzo lotny, więc zapach ulatnia się bardzo szybko. Na co dzień myję podłogę wodą z octem i kilkoma kroplami olejku eterycznego - jak skończę myć, to octu w ogóle się nie czuje. Jak jest bardzo brudna podłoga albo raz w tygodniu, to zamiast octu daję trochę mydła w płynie i też olejek.
Podziel się: