reklama
Satchkat
Fanka BB :)
Na plamy polecam tez mieszanke octu z soda - a jak stosujecie na jasnym dywanie/wykladzinie, to przy okazji moze sie okazac, ze podzialalo za skutecznie Ja tak mam w lazience (tak, wykladzina w lazience, nie pytajcie, bo ja tez nie ogarniam) - piekne jasniejsze ciapki i to nie pozostalosci sody... Mam tylko nadzieje, ze przy przeprowadzce i praniu dywanow nie bedzie tego juz widac.
Satchkat
Fanka BB :)
W kazdym spozywczym i kupuj najtansze, bo za wiele roznicy nie bedzie. Radze uwazac jedynie z soda, bo przemyslowa moze zawierac slady aluminium.
...a tak poza tym, to od ponad miesiaca stosuje ocet jablkowy w ramach plynu do zmywarki i roznicy nie widze. Tablety tez ekologiczne, z Ecover - ale w PL to chyba niedostepne.
...a tak poza tym, to od ponad miesiaca stosuje ocet jablkowy w ramach plynu do zmywarki i roznicy nie widze. Tablety tez ekologiczne, z Ecover - ale w PL to chyba niedostepne.
Ostatnia edycja:
jakby ktoś chciał się zaznajomić z tematem, to najpopularniejsze sposoby na eko sprzątanie opisali tutaj: Naturalne metody sprzątania | Ekoszyk. sama się tym zasugerowałam i chcę wypróbować boraks. Próbowała któraś? gdzie to w ogóle kupic?
Ja z doświadczenia mogę powiedzieć, że mycie wywarem z korzenia mydlnicy lekarskiej to ściema, lepiej myć nią włosy A po orzechach do prania nie szarzeją wam ubrania? Nie używam ich właśnie z tego powodu, no i nie można w nich prać pieluch wielorazowych więc nie są moim faworytem.
Ja bym powiedziała soli z octem.Satchkat mieszanka octu z sodą? Dziwne połączenie, bo jedno neutralizuje drugie.
Ale do piekarnika używam papki sól, soda, ocet.
reklama
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
Hej Mamusie
Przekazuję informację i serdecznie zapraszam na krakowską edycję MIĘDZYNARODOWEGO TYGODNIA BLISKOŚCI, który już tuż tuż - od 7 do 12 października. Będą warsztaty chustowe, dom bez chemii, ekologiczne pieluszkowanie, profilaktyka zadławień, warsztaty psychologiczne, slajdowiska, wykłady, baby-joga i wiele wiele innych - I WSZYSTKIE BEZPŁATNE!
szczegóły znajdziecie tu:
Międzynarodowy Tydzień Bliskości 2013
lub tu:
https://www.facebook.com/events/1419925691560010/?ref_newsfeed_story_type=regular
Naprawdę warto skorzystać!! Tegoroczne hasło - DAJ SIĘ PONIEŚĆ! :-)
Zobacz załącznik 584572
Przekazuję informację i serdecznie zapraszam na krakowską edycję MIĘDZYNARODOWEGO TYGODNIA BLISKOŚCI, który już tuż tuż - od 7 do 12 października. Będą warsztaty chustowe, dom bez chemii, ekologiczne pieluszkowanie, profilaktyka zadławień, warsztaty psychologiczne, slajdowiska, wykłady, baby-joga i wiele wiele innych - I WSZYSTKIE BEZPŁATNE!
szczegóły znajdziecie tu:
Międzynarodowy Tydzień Bliskości 2013
lub tu:
https://www.facebook.com/events/1419925691560010/?ref_newsfeed_story_type=regular
Naprawdę warto skorzystać!! Tegoroczne hasło - DAJ SIĘ PONIEŚĆ! :-)
Zobacz załącznik 584572
Podziel się: