reklama
szczypiorek24
Początkująca w BB
:-)no to ja TWOIM sposobem!upps, emotikony mi strajkują ) 72 h i wszystko będzie OK !!!
Cukiereczek_wwy
Fanka BB :)
DZISIAJ MAM DZIEŃ ZAŁAMKI... A było już tak super. Kontakty z mężem już ok ale ja sama czuję się fatalnie!!! Adaś dzisiaj pojechał na szczepienie ze swoim synkiem z pierwszego małrzeństwa. Tak ślicznie on na niego patrzy a ja mu nie mogę dać naszego dzidziusia!!! Czuję się idiotycznie i tak bezwartościowo tak jak bym była gorsza od jego żony bo nie mogę mu dać dziecka.
alisa79
Wierzę, że będę Mamą :)
Witaj, Cukiereczku! Śpieszę Cię pocieszyć: Nie myśl tak...:-( Rozumiem Cię, ja też weszłam już w IV miesiąc starań, a myślałam, że to takie proste... To, że JESZCZE nie masz dziecka nie oznacza, że jesteś "bezwartościowa", gorsza itp. Nic podobnego!!! Ja wiem, że dla nas, kobiet, dziecko jest spełnieniem, chcemy dać życie i kochać to życie. Chcemy też uszcześliwić tych których kochamy (tu myślę o partnerze życiowym) Nie poddawaj się, pomyśl, że po "dniu załamki" przyjdzie dzień nadziei i będzie dobrze!! Może już ten miesiąc przyniesie nam to, na co czasem cierpliwie, czasem niecierpliwie, ale niezmiennie czekamy
Będzie dobrze, głowa do góry!!!!!!! Pozdrawiam serdecznie!!
Będzie dobrze, głowa do góry!!!!!!! Pozdrawiam serdecznie!!
Moj ginekolog kazał mi wstrzymywac sie z przytulankiem od miesiączki do 13 lub 14 dc, potem co drugi dzien , po owulacji moge juz ile chce, głownie chodzi o plemniczki aby sie nagromadziły i byly bardziej zywotne (przy czym moj m ma słabe wyniki nasienia)
Moj ginekolog kazał mi wstrzymywac sie z przytulankiem od miesiączki do 13 lub 14 dc, potem co drugi dzien , po owulacji moge juz ile chce, głownie chodzi o plemniczki aby sie nagromadziły i byly bardziej zywotne (przy czym moj m ma słabe wyniki nasienia)
Wiesz co kochana ja tez o ty myslalam zeby tak zrobic tak jak lekarz twoj mowi,ale jeszcze sie zastanawiam.A wogole to badania nasienia i trzeba zrobic po roku starania sie?Tak sie mowi ze rok sie proboje a potem wszelkie badania?poradz mi prosze:-)
tak własnie mi powiedział ginekolok jak byłam z kasy chorych, ze mam 1 rok a nawet 2 p®óbowac jak sie nam nie uda, to mam do nie wtedy przyjsc i da mi skierowanie na badania
w zwiazku z tym, ze mam juz 33 latka byłam niecierpliwa i poszłam do ginekologa prywatnie, on od razu zrobil mi monitoring, wyszło ze ja mam pco i nie mialam owulacji, dostałam clo i teraz rosna mi piękne pecherzyki
a jesli chodzi o badanie nasienia, to ten lekarz powiedzial, ze koniecznie maz ma zrobic badania, bo przyczyna moze byc po winie mezczyzny no i owszem okazało sie ze m ma słabe nasienie, teraz łyka witaminki
jesli dla twojego m nie bedzie to jakies katasroficzne przezycie zrobilabym to na waszym miejscu jak najszybciej
moj m zrobil je po 4 miesiącach nie udanych staran
w zwiazku z tym, ze mam juz 33 latka byłam niecierpliwa i poszłam do ginekologa prywatnie, on od razu zrobil mi monitoring, wyszło ze ja mam pco i nie mialam owulacji, dostałam clo i teraz rosna mi piękne pecherzyki
a jesli chodzi o badanie nasienia, to ten lekarz powiedzial, ze koniecznie maz ma zrobic badania, bo przyczyna moze byc po winie mezczyzny no i owszem okazało sie ze m ma słabe nasienie, teraz łyka witaminki
jesli dla twojego m nie bedzie to jakies katasroficzne przezycie zrobilabym to na waszym miejscu jak najszybciej
lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
Kobitki
Mitem jest to, ze trzeba przytulanki robic co 2gi dzien.
Rzeczywiscie jest tak, ze nalezy sie powstrzymac od przytulanek od miesieczki najlepiej do dni plodnych. W ten sposob nagromadzi sie odpowiednai ilosc dojrzalych zolnierzykow. ALE....raz rozpoznacie dni plodne - najwieksze szanse na poczecie sa przytulanki kazdego dnia az do owulacji. W tym wydaniu z kazdym przytulaniem bedzie mnie tych zolnierzykow, ale i tak statystycznie prawdopodobienstwo zajscie w ciaze jest wieksze, niz przytulanki co 2gi dzien
Mitem jest to, ze trzeba przytulanki robic co 2gi dzien.
Rzeczywiscie jest tak, ze nalezy sie powstrzymac od przytulanek od miesieczki najlepiej do dni plodnych. W ten sposob nagromadzi sie odpowiednai ilosc dojrzalych zolnierzykow. ALE....raz rozpoznacie dni plodne - najwieksze szanse na poczecie sa przytulanki kazdego dnia az do owulacji. W tym wydaniu z kazdym przytulaniem bedzie mnie tych zolnierzykow, ale i tak statystycznie prawdopodobienstwo zajscie w ciaze jest wieksze, niz przytulanki co 2gi dzien
reklama
To co napisalas totalnie mnie zalamalo:-(my probojemy 6 mc,a lekarz mowi rok!tak własnie mi powiedział ginekolok jak byłam z kasy chorych, ze mam 1 rok a nawet 2 p®óbowac jak sie nam nie uda, to mam do nie wtedy przyjsc i da mi skierowanie na badania
W norwegii jest prywatnie a nie panstwowo,chyba musze powaznie pogadac z lekarka bo tu to wszyscy maja gdzies
O boze znow mam stresa,my sie staramy,a moze cos u niego albo u mnie:-(
Podziel się: