reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opinie, recenzje - co teraz możemy polecić a co odradzić..

Ja zamiast oilatum używam do kapieli zwykłej parafiny.Kosztuje w aptece ok 3 zł i daje taki sam efekt jak. Michałkowi na nogach skóra wręcz sie łuszczyła ,a teraz jest śliczna i milutka. Jest tylko jeden minus trudno ją zmyć z wanienki. Ale za taką cene i tak polecam!

reklama
Odradzam wkladki laktacyjne do stanika johnsons-przyklejaja sie do sutków. Odklejanie ich od obolalych sutkow to jakas masakra!

Dziewczyny mogę Wam polecić na odparzenia fiolet gencjany. Szymek miał już popękaną skórkę w pachwinach i żadne kremy, sudocremy i inne nie pomogły, a wczoraj posmarowaliśmy fioletem i dzisiaj jak ręką odjął. Tanie i skuteczne.

Mamom, które karmią lub dokarmiają maleństwa mlekiem modyfikowanym polecam wodę Humana, nie trzeba jej gotować do sporządzenia mieszanki i można przechowywać w lodówce 48 h po otwarciu, jest dość droga, kosztuje 6,90zł za 1,5 litra, mi tata kupuje w Niemczech, wychodzi taniej.

Któraś z Was pytała o nosidełko, z czystym sumieniem mogę polecić BABYBJORN Baby Carrier Synergy, wygodne i wcale nie odczuwa się ciężaru maluszka, jak dla mnie rewelacyjny produkt, chusty bym się nie odważyła wiązać, tutaj wszystko jest stabilne i wyposażone w porządne zabezpieczenia.

Jeśli chodzi o laktator, u mnie w nawale sprawdził się Medela, ten ręczny.

Co do pielęgnacji maluszka, polecam całą serię kosmetyków Mustela.

A pieluszki u nas sprawdzają się happy Bella.

Psotka potwierdzam Mustela super sprawa,nam pomógł płyn do kąpieli z szamponem po alergii jaką mały dostał na johnsona.Niestety Mustela jest droga ale wydajna moim zdaniem :)

Za Psotą potwierdzam- happy bella małej nie odparzają pupy. Przetestowałam Pampers premium care- siateczka z kupka przyklejała sie do pupki i zasychała az trudno było odkleic, natomiast huggies newborn sztywnawe i przede wszystkim juz po dwóch założeniach czerwone otarcia:(

Ostatnia edycja:
Mimi, Słońce, ja kupuję wszystko na allegro u użytkownika apteka-radix-pl ma wszystko znacznie tańsze, niż w Super-Pharm. Wiem, że Ty możesz mieć utrudnione zakupy przez allegro ze względu na miejsce zamieszkania, ale może innym dziewczynom się ta informacja przyda:)

Aaaa i miałam wam polecić monitor oddechu z nianią elektroniczną AngelCare AC401, dzięki niemu udaje mi się chociaż na chwilkę w spokoju zmrużyć oczy.

reklama
Angel Care mam w opcji bez niani ale i tak mega pomaga:) W nocy jak spokojnie mała zasypia po jedzeniu to tylko patrzę czy monitorek miga i czy mała przykryta i mogę kolejne 3 h przespać az do momentu gdy zapłacze.

Do góry