reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

reklama
Od nas tez gratulacje dla wszystkich przedszkolakow!

Dziewczyny czy w waszych przedszkolach jest jakis konkretny plan nauczania? Tzn. czy u nas dzieci juz systematycznie ucza czy raczej robi sie to przez zabawe? Tak sie zastanawiam bo z tego co widze to tu ta druga obcja kroluje.

Cicha z tego co wiem u nas przedszkola muszą iść według jakichś określonych programów z tym że w praktyce tego też nie widać i rodzicom chyba raczej nikt tego nie tłumaczy - bo to wszystko jest poprzez zabawę

Na stronie www naszego przedszkola jest napisane, że Praca wychowawczo-dydaktyczna prowadzona jest w oparciu o:

- Program ABC Wychowania Przedszkolnego XXI wieku
autorstwa Anny Łada-Gładnickiej, Ewy Bełczowskiej, Maryli Herde,
Elżbiety Kwiatkowskiej, Nr DKW 4013-1/00

- Program Wychowania Przedszkolnego: "Moje przedszkole"
Nr DKW 4013-3/01
- Program Wychowania i Kształcenia oraz wspomaganiu rozwoju
sześciolatków w przedszkolach, klasach zerowych

Myślę, że zabawa góruje:tak::-)

U nas są takie programy. Można o nich poczytać na stronie internetowej przedszkola i bedą one omawiane na pierwszych spotkaniach z rodzicami po rozpoczęciu roku szkolnego.

• Dorota Sękowska „W magicznym świecie baśni”. Autorski program wychowawczo-terapeutyczny.

• WYCHOWANIE JĘZYKOWE W PRZEDSZKOLU wg Bronisława Rocławskiego

• ABC... Program wychowania przedszkolnego XXI wieku - Autorki: A. Łada- Grodzicka, E. Bełczewska, M. Herde, E. Kwiatkowska, J. Wasilewska

• PROGRAM EDUKACJI EKOLOGICZNEJ MIASTA STOŁECZNEGO WARSZAWY - AUTORKI: H. WASZKIEWICZ, E. PYTLAK, J. DYBYSŁAWSKA

• Program "Dziecięcej matematyki" prof. Edyty Gruszczyk- Kolczyńskiej
  • RAZEM SKUTECZNIEJ I WESELEJ-Wspólne wspieranie rozwoju dzieci W. Krzywda
Wczoraj miałam pierwsze zebranie w przedszkolu i powiem Wam, że jestem jeszcze bardziej z niego zadowolona. Grupa będzie prowadzona m.in. przez panią dyrektor, która od początku wywarła na mnie bardzo dobre wrażenie. Druga pani, jak mówiła, kładzie duży nacisk na ruch (co w przypadku "tęzyzny" Wojciaszka jest bardzo korzystne) i na uczenie literek - to też mi sie podoba.
I w ogóle takie miłe zaskoczenie, że państwowe przedszkola nie sa już takie jak kiedyś, że dzieci są tam traktowane indywidualnie.

Mamoot, fajnie! U nas nie było jeszcze spotkania/zebrania. Mam nadzieję, że będziemy wszyscy zadowoleni z tego wyboru:tak:

Na stronie mojego przedszkola piszą: " Realizujemy sprawdzony program wychowania przedszkolnego „Rośnij z Didasko” wszechstronnie rozwijający dziecko."

my też możemy oficjalnie potwierdzić że karol zostal przyjęty :) u nas na razie o umowach nic nie piszą, 22-26 06 mamy jakieś dni integracyjne a potem przez sierpień też może chodzić bodajże na 2h dziennie żeby się zaaklimatyzować

reklama
Do góry