reklama
Od nas tez gratulacje dla wszystkich przedszkolakow!
Dziewczyny czy w waszych przedszkolach jest jakis konkretny plan nauczania? Tzn. czy u nas dzieci juz systematycznie ucza czy raczej robi sie to przez zabawe? Tak sie zastanawiam bo z tego co widze to tu ta druga obcja kroluje.
Dziewczyny czy w waszych przedszkolach jest jakis konkretny plan nauczania? Tzn. czy u nas dzieci juz systematycznie ucza czy raczej robi sie to przez zabawe? Tak sie zastanawiam bo z tego co widze to tu ta druga obcja kroluje.
Na stronie www naszego przedszkola jest napisane, że Praca wychowawczo-dydaktyczna prowadzona jest w oparciu o:
- Program ABC Wychowania Przedszkolnego XXI wieku
autorstwa Anny Łada-Gładnickiej, Ewy Bełczowskiej, Maryli Herde,
Elżbiety Kwiatkowskiej, Nr DKW 4013-1/00
- Program Wychowania Przedszkolnego: "Moje przedszkole"
Nr DKW 4013-3/01
- Program Wychowania i Kształcenia oraz wspomaganiu rozwoju
sześciolatków w przedszkolach, klasach zerowych
Myślę, że zabawa góruje:-)
- Program ABC Wychowania Przedszkolnego XXI wieku
autorstwa Anny Łada-Gładnickiej, Ewy Bełczowskiej, Maryli Herde,
Elżbiety Kwiatkowskiej, Nr DKW 4013-1/00
- Program Wychowania Przedszkolnego: "Moje przedszkole"
Nr DKW 4013-3/01
- Program Wychowania i Kształcenia oraz wspomaganiu rozwoju
sześciolatków w przedszkolach, klasach zerowych
Myślę, że zabawa góruje:-)
U nas są takie programy. Można o nich poczytać na stronie internetowej przedszkola i bedą one omawiane na pierwszych spotkaniach z rodzicami po rozpoczęciu roku szkolnego.
I w ogóle takie miłe zaskoczenie, że państwowe przedszkola nie sa już takie jak kiedyś, że dzieci są tam traktowane indywidualnie.
- Dorota Sękowska „W magicznym świecie baśni”. Autorski program wychowawczo-terapeutyczny.
- WYCHOWANIE JĘZYKOWE W PRZEDSZKOLU wg Bronisława Rocławskiego
- ABC... Program wychowania przedszkolnego XXI wieku - Autorki: A. Łada- Grodzicka, E. Bełczewska, M. Herde, E. Kwiatkowska, J. Wasilewska
- PROGRAM EDUKACJI EKOLOGICZNEJ MIASTA STOŁECZNEGO WARSZAWY - AUTORKI: H. WASZKIEWICZ, E. PYTLAK, J. DYBYSŁAWSKA
- Program "Dziecięcej matematyki" prof. Edyty Gruszczyk- Kolczyńskiej
- RAZEM SKUTECZNIEJ I WESELEJ-Wspólne wspieranie rozwoju dzieci W. Krzywda
I w ogóle takie miłe zaskoczenie, że państwowe przedszkola nie sa już takie jak kiedyś, że dzieci są tam traktowane indywidualnie.
Agaciulka28
Mama czerwcowa `06
Na stronie mojego przedszkola piszą: " Realizujemy sprawdzony program wychowania przedszkolnego „Rośnij z Didasko” wszechstronnie rozwijający dziecko."
my też możemy oficjalnie potwierdzić że karol zostal przyjęty u nas na razie o umowach nic nie piszą, 22-26 06 mamy jakieś dni integracyjne a potem przez sierpień też może chodzić bodajże na 2h dziennie żeby się zaaklimatyzować
reklama
Podziel się: