reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

Zapisy przez internet:szok: Na palcach jednej ręki można zliczyć przedszkola, które mają www. No chyba, że to trzeba przez inną stronkę...

reklama
U nas to szanse na dostanie się dziecka do państwowego przedszkola mają tylko matki samotnie wychowujące dzieci więc nie będzie tak prosto. A u was też zapisy przez internet?

U nas tak, ale to chyba sa centralne dla całej Warszawy.

Kasiu, u nas sporo przedszkoli ma swoje stronki, ale zapisy da i tak na stronie urzędowej Warszawy.

no u nas nie - normalnie idzie sie z papierami :) od 1 kwietnia
są przedszkola do których bardzo trudno się dostać i taki do których bez większych problemów

Mamoot, a gdzie Wojciaszka wysyłacie???

Harmonogram dla Warszawy jest tu: http://www.edukacja.warszawa.pl/index.php?wiad=2006

u nas zapisy też od 1kwietnia, ale w zwiazku z tym, że nam pasuje tylko jedno przedszkole (obok żłobka), postarałam się okrężnymi drogami załatwić już miejsce. No raz załatwilam coś po znajomości;-)

Mamoot, fajnie, że macie duży wybór.
Ja najbardziej się czaję na Przedszkole Nr 83, na Batorego - zdecydowanie najbliżej nas, a do tego po drodze do mojej pracy. Kolejne jest dopiero przy Narbutta (nie wiem, czy nie w okolicach Twojej szkoły???? dobrze pamiętam, że tam chodziłaś???), a kolejne dwa na Kazimierzowskiej i Dąbrowskiego. Ale to tak stacja metrem. Zobaczymy, czy Mateusz w ogóle się kwalifikuje hehe, chyba muszę ukryć ciążę i powiedzieć, że pracuję - dzieci obojga rodziców pracującyh mają większe szanse tralalala......

Dobrze pamietasz, że chodziłam do szkoły na Narbutta (tylko do 1 klasy) i do przedszkola tuz obok. Ale to było przedszkole tylko dla dzieci z wadami wzroku.
A z przyjęciem Matisia do przedszkola rzeczywiście bedziecie musieli coś kombinować.

reklama
Heatherek - a nie wracasz " na moment" do pracy żeby potem się na macierzyński załapać? wiem że dziewczyny tak najczęściej robią jak moga - wracasz z macierzyńskiego, popracujesz ile możesz (niektóre 2 miesiące, niektóre tydzień:)) potem na zwolnienie no a potem macierzyński chociaż...no i w sumie miałabyś sprawę matki pracującej rozwiązaną :) większość pracodawców to w sumie nawet formalnie na to pójdzie bo co tam stracą - najwyżej wypłaty za ten okres pracy a potem zwolnienia i macierzyński to już sprawa ZUSu...

Do góry