reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

ja sie zastanawiam czy nie dac Marysi od stycznia/lutego do klubiku takiego osiedlowego - zajęcia od 9-13 80 zł na miesiąc, trzeba zabrac drugie śniadanie ale musialabym ją wozić autem... a maz mi auto zabrał i jeżdzi nim do nowej pracy... ale mama moja sie zobligowała że bedzie ją wozić jakby coś. Nie wiem sama. Mam prywatne przedszkole na osiedlu ale 450 zl miesiecznie.... drogo jak dla mnie bo nie wracam do pracy i zostaniemy na jednej pesji.
wydaje mi sie ze jej sie nudzi ze mną , no i mam zadwozdkę...

głuszek - ja bym spróbowała - przecież zawsze możesz się wycofać jak coś jej bedzie nie tak...ja bym chetnie dała Karola gdzies na krócej gdybym tylko mogła - najchętniej na jakieś 2-3h dziennie ale u nas nie ma takich możliwości...

reklama
dziewczyny powodzenia w planach, ja myslę, że dzieci już są w takim wieku, że faktycznie warto pomyśleć o dodatkowych zajęciach z rówieśnikami, mi też wydaje się, że Oti nudzi się ze mną.., że bardzo potrzebuje zabaw itd.

u nas Oti teraz miała dwutygodniową przerwę z powodu paluszka, chciałam aby do końca wyleczył się no i żeby przypadkiem ktoś jej nie uderzył czymś..i wczoraj biegła w podskokach i dzisiaj też. I jest bardzo zadowolona, pomimo, że ten tydzień to opcja 9h. Nie mogła się doczekać koleżanek, a wczoraj jak wróciła, to o 17 chciała iść kąpać się i spać, żeby noc minęła i znowu do dzieci:-)

Noemi dzis ma w przedszkolu sesje zdjeciowa...Jestem zla na Adama bo on ostatnio odwozi i zawozi mloda wiec to on dostaje wszelkie info... No i nie doczytal ze to maja dzis i mloda tak ubrana byle jak...:crazy: No ale tez opiekunki moglyby cos wspomiec np.jeden dzien przed lub dac jakas kartke do domu...Bo oni owszem maja zawsze kartki powywieszane ale tam juz jest tyle tego ze jebla i oczoplasu mozna dostac...:nerd: No trudno....jak wyjda tak wyjda :-)

No pewnie Mamoot ma racje - Pati.

A ja jestem zla bo nigdzie nie mogeznależć jakiegoś sensownego przedszkola, albo życzą sobie bajońskie sumy albo są jakies beznadziejne.

Pati podpisuje się pod dziewczynami.

A co do przedszkola też powoli zaczynam się zastanawiać nad ponownym posłaniem Oli do dzieci. Oczywiście na kilka godzin nie więcej. Nie chciałabym żeby sytuacja z września się powtórzyła.

A moje dziecie wrocilo dzis ze swojego mini przedszkola (raz w tyg. 3 godz. 3 dzieci i pani:-)) z woreczkiem piernikow w ksztalcie gwaiazdek, serc i choinek - bo sobie upiekli:-) Normalnie w szoku bylam bo takie ladne jak z cukierni - a w przedszkolu, jak sie weszlo, pachnialo, ze az milo:-)

reklama
Do góry