reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

Wojtuś gratulacje!!!
Ala niestety niedostała się. A przedszkola integracyjnego nie mamy pod ręką. Myślałam o tym, ale za dużo było by zachodu. Swoją drogą nie podawałam we wniosku do przedszkola zwykłego informacji, że Ala jest chora, obawiałam się, że to ją definitywnie zdyskwalifikuje. Będę się odwoływać. A do tego czasu jakoś musi być, gorzej lepiej ale zawsze jakoś. Grunt że rodzina zdrowa a pieniądze, kiedyś się odbijemy.

reklama
Szkoda Fredka...

Mamoot, to super! Fajnie, że jeszcze kupmle idą. No ale nie wiadomo, czy będą w tej samej klasie?

Raczej będą, bo pani dyrektor nie robi problemów, żeby grupa sżła razem. Trzeba tylko to zgłosić przed wakacjami zanim ustalą klasy.
Swoją drogą w dostaniu się Wojtka do tej szkoły pomogła nasza przedszkolna pani dyrektor, która poszła do tej szkoły i uprzedziła, że idą dzieci z naszego przedszkola grupą. A że przedszkole dobre to sie udało :-)

Marta dostała się do tej szkoły, co chciałam (nie jest to szkoła rejonowa, ale na szczęście nie było dużo chętnych sześciolatków do pierwszej klasy z rejonu). Nie wiem, czy będą dzieci z przedszkola w jej klasie, pewnie marne szanse, bo wiem, że sporo dzieci mieszka dość daleko, dla nas zresztą to też nie jest najbliższe przedszkole. Będzie tylko jedna pierwsza klasa sześciolatków. Do tej szkoły miała też iść najlepsza koleżanka Marty (z grupy) ale do zerówki, rozmawiałam z jej mamą- paranoja, to ich rejonowa szkoła, ale do zerówek nie ma rejonizacji (chore! bo do pierwszej klasy rejonizacja obowiązuje, i przez to wiele dzieci ma zaserwowaną serię zmian, nie dość, że stres w związku ze zmianą z przedszkola na szkołę, to po zerówce w innej szkole pierwsza klasa znów w innej) i Klaudia się nie dostała, po ostatecznym potwierdzeniu miejsc przez rodziców po wynikach rekrutacji dwa wolne miejsca w zerówce, i odwoływała się, mam nadzieję, że się udało.

Kasiu, a co to za szkoła?
Fajnie by było, gdyby dziewczynki chodziły razem.

U nas w przedszkolu teraz nowa atrakcja: co tydzień w czwartek grupa Wojtka wychodzi po południu do pobliskiej szkoły na zadjęcia sportowe na sali ginnastycznej. Jest radocha, bo cos nowego, poza tym wyjście z przedszkola w grupie. No i plecaczki zapakowane, strój gimnatyczny, buty, picie. Ale mają radochę :-D

Fajnie Mamoot:-D u Wojtka te ztak jest bo szkoła i przedszkole w tym samym budynku a czasami też ida do szkoły baletowej a tam to maja dopiero radochę:-D

Teraz w ogóle u nas w przedszkolu bedzie się działo, bo zawsze w okolicy dnia dziecka jest masa atrakcji. Jakieś teatrzyki, imprezy sportowe, będzie wycieczka autokarowa do gospodarstwa agroturystycznego. No i piknik rodzinny w czerwcową sobotę. Zaangażowałam się na ochotnika w przygotowania i roboty będzie sporo.

super!
my szukamy na ten rok przyedszkola dla Gracjana, w pitek obejrzalam 3. bo pozniej jak skonczy 3 latka idzie do tego co Dusia

reklama
Mamoot, fajnie! U nas będą występy z okazji dnia mamy i taty i wyjazd do mini zoo, gdzie oprócz zwierzątek są jeszcze dmuchane zamki do skakania, więc zabawa przednia!

Do góry