reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

Kasia u nas tez juz jakies przygotowania...tyle ze u nas dzien matki jest 9 maja... i pani pytala jaki kolor lubie najbardziej :-)

reklama
U nas tez będzie impreza dla mam.
A oprócz tego szykuje się sobotnia impreza (29 maja) na 60-lecie przedszkola. Taki rodzinny piknik całego przedszkola z występami.

aaa to ja juz po dniu matki- zapomnialam opowiedzic(tu bylo jakos w marcu...nigdy nie pamietam ,...na poczatku chyba?... bylo wielkie zaskoczenie, bo nie pamietalysmy...dostalysmy bukiety kwiatow-gozdzikow i piekne laurki z ich zdjeciem z napisanym wierszykiem przez dzieci i podpisaniem ich wlasnorecznie.
Ostatnio byl konkurs sadzenia rzezuchy...i Duska wygrala - byla w pierwszej trojce:D no i poszla na okladke do ksiazki, ktore Panie prowadza..
mamy ja w domu:D...potem dzieci je jadly- pytalam Duski czy tez jadla -powiedziala, ze nie to jest ohydne:D:D

U nas w przedszkolu Wojtek na imieniny dostał nieoczekiwany prezent. Każde z dzieci narysowało coś dla WOjtka, potem pani wychowawczyni spięła rysunki w książeczkę i napisała wspólne życzenia od dzieci.
Odrobina inwencji ze strony pani, a taki miły gest :-)

reklama
Matek w przedskzolu mial ostatnio wypadek. Panie nie upilnowały i spadł z huśtawki na buzię i obdarł nos. Byłam zła bo mogłu do mnie chociaż zadzwonić, bo nie ma na miejscu pielęgniarki a nos mógł być złamany. Poza tym to już któryś z kolei wypadek dziecka na placu bo panie nie mogą upilnować 10 dzieci. Powiem wam po tym roku, że Mateusza wychowawczyni jest bardzo podatna na nastroje. Jak coś jej w domu nie pójdzie i zła przyjedzie to na dzieciach się wyładowuje. Ostatnio Matek mi mówił że się na niego obraziła bo pociągnął ją za włosy i cały dzien go karala i się nie odzywala do niego. I ma zwyczaj że jak rodzic przychodzi to wszystkie dzieci nagle zaczynają skarżyć na jakieś dziecko np jak wchodzę ja to mowią że mój był niegrzeczny i panią szarpał. Już jestem tak zła, że w koncu wybuchnę. I tak już zwracałam uwagę, bo jak jej się nie podoba praca i ma z tego za małe pieniądze to niech idzie gdzie indziej. Ta druga co jest do pomocy to zawsze mi mówi że a ona ma dziś zly dzien, albo że wiadomo że to są male dzieci i dopiero się uczą jakichś zachowań i muszą się gdzieś wyrzyć itd. no ale skończę bo to jakiś mega post wyjdzie

Do góry