reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opiekunka/Zlobek/Przedszkole..???

reklama
krotki zyciorys na zyczenie patrycji :
mam 24 lata, we francji jetsem od 6. Za kilka miesiecy koncze studia (slawistyke), ale do pracy mi sie poki co nie spieszy ;)
narazie maz zajmuje sie praca, a ja dzieckiem
zreszta on ma taka prace, ze ja musze sie powaznie zastanowic czy pracowac, w czym i na ile etatu. bo on pracuje od 7 do ok. 21-22. jak ja do tego zaczne wracac ok.19h30 jak wiekszosc pracujacych, to dzieci beda wychowywane przez nianki .... wiec tu nalezy sie dobrze zastanowic i zorganizowac (wybrac co wazniejsze).
synka urodzilam na 4tym roku studiow, 22 grudnia skonczy roczek :)
bedziemy tak jak B. Narodzenie swietowac go w polsce z dzaidkami :)
no i to na tyle chyba :)

a mi sie wydaje ze spiewny jezyk, dialekt to fajna rzecz. nie znam akurat dobrze "krakowskiego", ale na pewno jest ladniejszy niz moj kujawski ;) najwazniejsze zeby dziecko mowilo po polsku i sie z dziadkami dogadalo! ja mam na uczelni na zajeciach z poslkiego sporo pol polakow pol francuzow no i nietsety bardzo dobrze i szczegolowo widze roznice i w slownictwie i w kwestii naukowej, lingwitycznej. jak moj niunius tak bedzie mowil i pisal jak niektorzy to sie chyba potne... a za to dzieci urodzone tu, ale u ktorych oboje rodzice sa polakami, to bez problemu, nawet akcent malo co slychac.
zastanawiam sie czy jak léopold bedzie mial 2 lata nie sprawicc mu cyfry na odleglosc z poslkimi bajkami, macie to moze?
nianie juz ma polke, ale malo ja widuje...
dobra rozpisalam, czekam na wasze rozmyslania :)

Cyfre to Ty se babo z glowy wybij :-D Kup mlodemu od czasu do czasu jakies madre plyty typu "madry maluch"....moja mloda super sie tam po polku kolorow,ksztaltow i cyferek nauczyla...:tak:bajki owszem dostaje od babc po polku ale ja za siedzeniem w tv.nie jestem za bardzo...wole jak maluje,koloruje,bawi sie....poprostu...

Dwa to ja na Twoim miejscu gdyby moj faset wystarczajaco zarabial nie dala sie do pracy do tak poznych godzin...:no:jak juz to w tym czasie kiedy dziecko jest w przedszkolu...Ale wiesz to moje zdanie...ty mozesz zadecydowac inaczej....

No i od mojej noemi nie wymagam zeby zaraz super gramatycznie pisala po polsku bo sama byki czasami zrobie...Najwazniejsze by sie dogadala-nie lamala wplatujac jakies slowa niemiecke...Okay...pewnie sie zdazy -czasami kiedy sama uzywam jakiegos slowa to nie umiem szybko polskiego znalez za co czasami mi glupio i czuje sie jak debil jakis co to z rajchu przyjechal i po 4 latach jezyka zapomial....Ale kuzwa tak to jest niestety ,ze skleroza nie boli :-Da przyzwyczajenie zakorzeni sie....

A w jakim maz zawodzie pracuje,jak sie poznalicie?

no wiesz przed kompem w domu w gajerku badz kuszuli niezbyt by wygladal...:-DToc ten pindel zapsuty mi od 5 miesiecy w chalupie siedzi:crazy: i tak pracuje...a gdzie moja prywatna swera...? gdzie moje tajne lenistwo? tosz ma mnie na oku 24/h :crazy:

reklama
Do góry