reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

ja sie zarejestrowalam na srode z dzieciaczkami do lekarza(pierwszy wolny termin) bo tez cos mi pokaszluja zakatarzenie:no:oj i ja tez nie najlepiej sie czuje gardlo strasznie boli:baffled:

reklama
a mj Szymi to ma taką chrypę że ledwo do słychać, ale całę szczęście jest pogodny dałam mu na siłe klika łyżeczke herbatki na przeziębienie ale z wielkim trudem więc dziś walka z piciem. no i nie wiem co jeszcze mu podać.

zaraz lecę do apteki możę jakiś syropek no i postanowiłam zacząć dawać tran.

a wy co radzicie z ta chrypką?????????????????:confused::confused::confused::confused::confused:

To u Was w przychodni dzieci chore nie są przyjmowane na bieżąco :confused::szok:
Przecież nieraz w ciągu 2 dni może dojść do zapalenia oskrzeli.
no wlasnie nie:wściekła/y:
rejestracja jest od 7 rano w poniedzialek do dzieci chorych i tak jak np nie zarejestrujesz sie w poniedzialek a dziecko ci zachruje w czwartek to szans nie masz sie juz pozniej umowic mozna zawsze sprobowac podejsc do lekarki osobiscie i sie spytac cz dodatkowo przyjmie:wściekła/y:ale czesto ma tak zawalone ze nawet jakby chciala to nie da rady:no: i zostaje tylko ostry dyzur po 19

a mj Szymi to ma taką chrypę że ledwo do słychać, ale całę szczęście jest pogodny dałam mu na siłe klika łyżeczke herbatki na przeziębienie ale z wielkim trudem więc dziś walka z piciem. no i nie wiem co jeszcze mu podać.

zaraz lecę do apteki możę jakiś syropek no i postanowiłam zacząć dawać tran.

a wy co radzicie z ta chrypką?????????????????:confused::confused::confused::confused::confused:
Może spróbuj Tantum Verde. To dobrze odkaża gardło.

karola-04 ja też polecam Tantum Verde,takie z nabulizatorem do "psikania".Ale radzę isc jednak do lekarza,zeby małego osłuchał.U nas przy chrypce infekcja gardła,a po dwóch dniach zapalenie oskrzeli,zupełnie bezobjawowo.Zero goraczki,kaszlu,tylko katar i chrypka.Teraz wolę dmuchac na zimne,mam blisko do lekarza i chodzę nawet z drobna infekcją,to przecież malutki organizm i choroba może szybko postępowac.Aczkolwiek nie musi.

Madzia24,a nie mozesz zmienic przychodni?:shocked2:
U nas sa zapisy telefoniczne zawsze od 9 rano do wyczerpania numerkow.Jak ktos sie nie zalpie lub wyskoczy cos niespodziewanego,to pani doktor tez gdzies jeszcze upchnie;-).
Z dzieciakami ide od razu jak tylko zacyzna sie przeziebienie,bo nieraz wystarczy podac syropki.Z taka chrypka u maucha na pewno bym nie czekala,bo to może byc dopiero poczatek czegos gorszego...:confused:

Ja z chrypką też nigdy nie czekam, bo mam złe doświadczenia. Mój Damian w dzieciństwie każdą prawie chorobę zaczynał chrypką, a po kilku godzinach już byliśmy w szpitalu na laryngologii, bo miał duszności, dostawał zastrzyk hydrokortizonu i inhalację, wracaliśmy do domu jak obrzęk zmniejszał się. Oj najeździłam się z nim do tego szpitala, już nas tam wszyscy znali. Dopiero po kilku latach z tego wyrósł.

A Oli ma tylko katar i lekko zaróżowione łuki gardła, oskrzela i płuca czyste. Mam jej dawać 3x2,5ml Calcium, 3x2,5ml Stodalu, 3x7kropli Cebionu i psikać 3 x dziennie do nosa Euphorbium.

reklama
Słuchajcie, ale jaja z tym nocnikiem. Tak jak pisałam w Galerii, jak pierwszy raz wczoraj posadziłam tośke na nocniku, to zwaliła kupkę:-)I dzisiaj posadziłam ją rano jak sie obudziła- to samo- niespodzianka w nocniku. A potem jeszcze po drzemce ją posadziłam i znowu kupa.:-)Chyba pozycja na nim jej pasuje:-D
Dzisiaj zrobiłyśmy sobie wolne od żłobka. Jutro też:-)Mam wolne:-):tak::-D

Do góry