reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

daj spokoj Agusia moja ginka mi powiedziala ze nie musze nic brac, tylko to zelazo, potem polozna powiedziala ze zelaza sie nie powinno, potem pediatra ze moge zelazo, wiec je biore, no i jeszcze wit H na wlosy a poza tym nic...
a wlasnego rozumu jak widac nie mam bo sie tylko na opiniach wspanialych lekarzy itd opieram

to co zaczac cos brac?

reklama
JAK DLA MNIE TO POWINAC
miec zrobione badanie krwinek czerwonych
i wtedy wiedomo jaki stan
po co ci niepotrzebnie sie faszerowac
a i mała moze go zle znosic(samo zelazo)
wydaje mi sie zasadne by było brac wiataminy (rozne) w jednej pigułce:rofl2:
niz bezzasadne branie jednej tylko z zelazem

Mi się skończyły witaminki dla mam karmiących i łykam zwykły Vigor Complet dla dorosłych i młodzieży. Myślicie, że źle robię :confused:

Kasiad - ja pytałam w aptece o ten skrzyp polny i oni mi powiedzieli ze sam skrzyp polny mozna tylko wiekszosc jest z czyms (+jakies witaminy)
i wiekszosci to my tych dodatkow nie mozemy ;-)
trzeba czytac skład i ulotke

Dziewczyny, Tosia strasznie ulewa- nie pojawiło się to teraz tylko trwa to od początku, ale są dni jak dzisiaj,że robi to non stop- i to tak chlustająco. Dzisiaj była cała marchewkowa np. Wiem, że ulewanie jest raczej normalne i kończy się z chwilą gdy dziecko umie juz siedzieć..Ale czy takie chlustające ulewanei jest normalne??Czy może to być spowodowane źle dobranym mlekiem??:confused:

reklama
Martula,niestety u mnie jest ten sam problem i to juz po raz trzeci;-).Moje ulewaja do momentu kiedy pily mleko,obojetne cyz moje czy modyfikowane.Mimo wprowadzania nowych ,gesciejszych posilkow i pionizacji nic sie nie zmieniło...
W sobote na grillu u znajomych spotkalam dziewczyne,ktora kartmila piersia 1,5 roku i caly czas jej synkowi sie ulewalo.Sytuacja byla wiec identyczna jak u mnie:sorry2:.
Starszego synka karmilam nawet mleczkie AR,ale nic to nie pomagalo.Moja pediatra i doktor w szpitalu byli bezradni.Kwituja to jednym slowem,ze to "fizjonomia":sorry2:.
Mojemu mezowi sie podobno ulewalo i dzieciaki maja to po nim.On zreszta do tej pory nie moze zjesc za duzo nabialu,bo ma potem "sensacje zoladkowe":-D.

Wiem,ze u nas z chwila kiedy mleko zostanie odstawione skonczy sie ulewanie.I nie moge nic z tym zrobic:sorry2:.

A co do Tosi,to moze jej ta marchewka jakos wyjatkowo nie podchodzi po prostu.moze sprobuj z czyms innym?Zreszta u mnie tez sa dni,kiedy jest lepiej i gorzej z tym ulewaniem:tak:

Do góry