reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

pytia: a powiedz jak z tym lefaxem w polsce jesli chodzi o cene i dostepnosc?? bo ja ostatnio poprosilam ciotke mojego meza zeby nam z niemiec przywiozla jak byla na swieta i tym sposobem weszlam w jego posiadanie, ale boje sie pomyslec czy czasem nie bedzie tego trudno u nas kupic, a buteleczka juz powoli sie konczy...
jednak przyznam- dziala! esputicon i takie tam przy tym wymiekaja :)

reklama
KingaP pisze:
ja jem wszystko, Rafał na mnie krzyczy, bo wczoraj wciągnęłam całą tabliczkę czekolady...

Dziś przychodzi do mnie położna i mam szansę podpytać o wszystko, wcześniej mówiła, żeby jeść wszystko (wprowadzac co 3 dni), ale w rozsądnych ilościach. Moja mama była w szoku, bo nawet pozwoliła jeść fasolę i kapustę.

Dziś w domu radocha - będzie spaghetti

Kinga mi tez kazali jesc normalnie i obserwowac. Raz maly mial mega kolke po tym jak zjadlam salatke z sosem vinagrette. A tak jem wszytsko oprocz fasoli, kapusty i cebuli (tej oststniej sama nie trawie) i jest ok.

Osinko moj synek ma coraz mniej wloskow. Wyciagam szczoteczke i czesze to co zostalo bo niedlugo po wloskach bedzie juz tylko wspomnienie ;D

i moj lysieje na poczatku wygladal smiesznie bo wytarlo mu sie po bokach i na srodku taka pipka zostala ale teraz sie wyrownalo
no niestey lysieja te nasz maluszki ;)

dziś byliśmy u pediatry. mamy zamówić wizytę u dermatologa, bo się zrobił Peterowi na główce krwiak, który powoli, bo powoli,ale siępowięsza. no i mamy skierowanie do kardiologa z racji powtarzającyh się bezdechów. tylko z tym ostatnim to jest problem, bo wizyta za prawie trzy miechy.musimy znaleźć jakiegoś dobrego i iśc prywatnie.

Polska służba zdrowia!!! masakra!!!

Kaśka! Życzę wytrwałości i zdrowia dla Peterka :)

osinko! no coś po tacie musiała odziedziczyć :)

Ze mnie i Karoliny śmieją się, że jest podobna do mnie od pasa w dół, a niedługo będzie od szyi w dół ::) ::) ::)

Pytia napisz proszę jak skutecznie i bezpiecznie używać rurki do odgazowania maluszka. Wiem, że to pomaga, ale nie wiem dokładnie w czym rzecz, tzn. jak to bezpiecznie stosować.

reklama
Wczoraj wyprobowalismy chuste BabeLulu, no i Lolo ja polubil, jak tylko go w nia wlozylam to zasnal :) Pojechalam do rodzicow z malym w chuscie, troche ludzie sie ogladali za nami, chyba to nie jest jeszcze u nas zbyt popularna metoda noszenia maluszkow - ale co tam my jestesmy orginalni :)

Do góry