reklama
Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
ja też lubię się tulić do wieeelkiej klaty mojego miśka teraz mam konkurencję ;Dagao pisze:mój bobi uwielbia spać na klacie tatusia na brzuszku ( a klata jest wielka ;D sama bym się na niej przespałą )
izka-mummy-to-be
szczęśliwa
Witam, chcialabym sie zapytac tych mam ktore podawaly maluszkom Sab Simplex, wlasnie dostalam te kropelki od ciotki z Niemiec, ale jedno co mi napisala to jak podawac je gdy sie karmi butla (nie wiedziala ze Lolo jest tylko na cycu) i teraz nie bardzo wiem jak to jest z podawaniem kropelek przy karmieniu cycem, ile i jak czesto, wiem ze kiedys pisalyscie o tym ale nie mam zbyt duzo czasu aby czytac wszystkie posty wiec prosze poradzcie
ivka76
Fanka BB :)
W końcu opanowaliśmy robienie kupek, a raczej zastój w ich robieniu, bo Szymciu robił raz na dobę lub dwie i bardzo się przy tym męczył. Przy apogeum męczarni pomagałam mu czopkiem glicerynowym, a od wczoraj znów robi sam i to nawet 5 kupek dziennie. No i mniej się pręży
Nastka
Zaangażowana w BB
izka-mummy, ja podawałam 3xdziennie po 5 kropli ale szczerze mówiąc nie przyniosło to u nas większego rezultatu. Poza tym wyczytałam, że substancją czynną tego leku jest Simeticon czyli to samo co w Espumisanie, czyzby to były te same leki bądź ,conajmniej, podobne??
ivka76 w jaki sposób opanowaliście zastój w kupkach?/Bo moja amelcia bez czopka ani rusz i tez się biedulka męczy, że aż nie mogę patrzeć i zawsze ten czopek jej dam, a nie chce jej do tego przyzwyczajać, bo potem będzie problem.
ivka76 w jaki sposób opanowaliście zastój w kupkach?/Bo moja amelcia bez czopka ani rusz i tez się biedulka męczy, że aż nie mogę patrzeć i zawsze ten czopek jej dam, a nie chce jej do tego przyzwyczajać, bo potem będzie problem.
iwosz pisze:hm... - jutro idziemy na szczepienie - najchętniej poczekałabym z tym jeszcze kilka tygodni...jakoś mam obawy...
A dlaczego tak wcześnie?
Mi położna kazała przyjść po skończonym 6 tygodniu.
Izka- ja podaję Sab Siplex wtedy, gdy mała sie pręży i płacze. Pięć kropli, ale nie częściej niż 3 razy dziennie.
U nas pomaga zawsze i bardzo szybko.
reklama
magdalenaB
marcowa mama 06'
ja tak samo wykorzystuje wolna chwilke gdy maluszka "nyna" tatus to chyba kazda mamusia tak ma heheosinka pisze:to był zart w tym czasie gnam się kąpać, robić jedzenie, albo jeść zaległy obiad albo tysiąc innych rzeczy
Podziel się: