reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

mój bobi uwielbia spać na klacie tatusia na brzuszku ( a klata jest wielka ;D sama bym się na niej przespałą :p)

reklama
Witam, chcialabym sie zapytac tych mam ktore podawaly maluszkom Sab Simplex, wlasnie dostalam te kropelki od ciotki z Niemiec, ale jedno co mi napisala to jak podawac je gdy sie karmi butla (nie wiedziala ze Lolo jest tylko na cycu) i teraz nie bardzo wiem jak to jest z podawaniem kropelek przy karmieniu cycem, ile i jak czesto, wiem ze kiedys pisalyscie o tym ale nie mam zbyt duzo czasu aby czytac wszystkie posty wiec prosze poradzcie :)

W końcu opanowaliśmy robienie kupek, a raczej zastój w ich robieniu, bo Szymciu robił raz na dobę lub dwie i bardzo się przy tym męczył. Przy apogeum męczarni pomagałam mu czopkiem glicerynowym, a od wczoraj znów robi sam i to nawet 5 kupek dziennie. No i mniej się pręży :)

izka-mummy, ja podawałam 3xdziennie po 5 kropli ale szczerze mówiąc nie przyniosło to u nas większego rezultatu. Poza tym wyczytałam, że substancją czynną tego leku jest Simeticon czyli to samo co w Espumisanie, czyzby to były te same leki bądź ,conajmniej, podobne??
ivka76 w jaki sposób opanowaliście zastój w kupkach?/Bo moja amelcia bez czopka ani rusz i tez się biedulka męczy, że aż nie mogę patrzeć i zawsze ten czopek jej dam, a nie chce jej do tego przyzwyczajać, bo potem będzie problem.

hm... - jutro idziemy na szczepienie - najchętniej poczekałabym z tym jeszcze kilka tygodni...jakoś mam obawy...

iwosz pisze:
hm... - jutro idziemy na szczepienie - najchętniej poczekałabym z tym jeszcze kilka tygodni...jakoś mam obawy...

A dlaczego tak wcześnie?
Mi położna kazała przyjść po skończonym 6 tygodniu.

Izka- ja podaję Sab Siplex wtedy, gdy mała sie pręży i płacze. Pięć kropli, ale nie częściej niż 3 razy dziennie.
U nas pomaga zawsze i bardzo szybko.

reklama
Do góry