reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
Ciąg dalszy info od ortopedy:

Zalecenia mamy takie, które stosujemy od kiedy Szymon raczkuje mimo, że dopiero dziś dotarliśmy na wizytę, tzn.
- zakazane siadanie na udach, siadanie płotkarskie itp. wygibasy siadowe
- nakazane siadanie z nóżkami wyprostowanymi przed sobą, po turecku lub na wpół po turecku (wszystkie te rodzaje Sz. ma od dawna opanowane :-))
- w domu bezwzględnie zabronione chodzenie boso (doktor pokazał mi jak niewielkich sił potrzeba żeby wykrzywiać stopy i kolanka takich małych dzieci); boso może chodzić wyłącznie po piasku lub trawie; zabronił nawet chodzenia na boso po dywanie czy wykładzinie
- pochwalił nasze kapcie, choć on uważa, że nieco lepiej trzymają stopę te sznurowane od tych, które my mamy, czyli rzepowych
- na dwór poleca Bartki, choć można znaleźć równie dobre z innych firm
- kazał odstawić całkowicie wit. D (już dość długo jej na szczęście nie używamy)
- prosił też żeby Sz. najwięcej chodził na dworze, po wszystkich dostępnych powierzchniach, z góry, na dół, po schodach itd., bo wtedy najlepiej kształtują się mięśnie, a od mocnych mięśni zależy wszystko inne; na szczęście z chęcią Sz. do chodzenia po świecie też nie mamy problemów:-)

Kolejna wizyta za pół roku, a wtedy doktor ostrzegł, że wszystko to, co już Sz. ma na pewno się pogłębi, bo taka uroda tego wieku. Trzeba więc z tym walczyć na tyle, na ile się da, a że Sz. chętny do współpracy to problemu mam nadzieję nie będzie.

To tyle odnośnie dr Michajłowa.

a u mnie w Bartku pojawiło się obuwie, o który wcześniej pisała Ivka.
no i nie wiem czy kupować, bo podolog, do którego mielisy iść jest na zwolnieniu

Ivka zazdroszczę lekarzy (plus dla Wrocka :) )

ale podobne zalecenia mieliśmy u naszego, dla moich łobuzów, tylko nasi nie obstają przy kapciach profilaktycznych, tylko mówią mi o profilowanych wkładkach.

po szczepieniu - na razie bezboleśnie, byle przetrwać 3 dni, następne szczepienie w grudniu i będzie spokój.

ile ja mam okropnych wizji z moim Piotrkiem :( ale dołek mi się zrobił :(
do tego w pracy też dupa

z tym jego serduszkiem, alew zajrzałam dzisiaj na konto, nadgodziny wpłynęły więc jutro poszukam specjalisty.

policzyłam w tym miesiącu już zrobiłam ponad 300 godzin a miesiąc sie nie skończył jeszcze

reklama
Do góry