reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

czy ktoras z was ma dla malucha taki spiworek do spania zeby sie nie rozkopal w nocy?? ja sie zastanawiam nad kupnem tylko nie wiem czy sa dobre czy dzieci lubia w nich spac???

Lena nigdy w tymnie spala a zawsze spala bez koldry (chyba jej za ciezko :-p) wiec pomyslalam ze w tym roku jej kupie na zimne noce i niestety pieniadze wydane w bloto wszystko dobrze poki nie chce sie przekrecic na bok i wszystko jej sie ciagnie i wbija pod pache:crazy:

reklama
wlasnie tego sie obawiam ze to bardziej dla malenkich nieowlaczkow a starszakowi troche nieywgodnie popatrez w sklepach jak to dokladnie wyglada musze to przemyslec

dziewczyny jak bylam w ciazy i bylam przeziebiona uzywalam na katar masc majerankowa (co chyba nie dzialalo na mnie niestety)

ale na Lena dziala rewelacyjnie na katar!!!!! i o dziwo nie protestuje czujac jej zapach!!!:-D:tak:

dziewczyny jak bylam w ciazy i bylam przeziebiona uzywalam na katar masc majerankowa (co chyba nie dzialalo na mnie niestety)

ale na Lena dziala rewelacyjnie na katar!!!!! i o dziwo nie protestuje czujac jej zapach!!!:-D:tak:
Maśc jest bardzo skuteczna ...no tak zapach jest taki troszku intensywny ..ale do zniesienia

czy ktoras z was ma dla malucha taki spiworek do spania zeby sie nie rozkopal w nocy?? ja sie zastanawiam nad kupnem tylko nie wiem czy sa dobre czy dzieci lubia w nich spac???

Kasiula, Patrycja w śpiworku śpi od urodzenia i jej nie przeszkadza.
Ale słyszałam opinię, że jeżeli dziecko nie jest przyzwyczajone do tego wynalazku to jest problem - za mało miejsca, ograniczania i czym starsze dziecko tym gorzej

Co do spiworkow, to Karol tez od urodzenia mial takowe, na szczescie je lubi do dzis, choc teraz czesciej ubieram mu taki dodatkowy pajacyk, taki cieplejszy, bo On nie lubi sie przykrywac, a nocki juz chlodne. A dodatkowo pajacyj nie ogranicza ruchow:-)

OSINKA Teraz jesteśmy na etapie kosmetyków EMOLIUM, w tym krem barierowy na buźkę na chłody itp. Mój malutki alergi nawet dobrze znosi te smarowidła. Na szczęście dobrze się wchłaniają i są bezzapachowe.

Łukaszek nie lubi się przykrywać. jak tylko poczuje na sobie chociaż cień kołderki, to się wybudza i rozkopuje. Czasami nawet skarpetki są be, i skutecznie wiercąc nóżkami, je ściąga. :rofl2::cool:

reklama
Do góry