reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszkami

Agatka pije herbatki granulowane (jabłkowo-melisową, malinową albo cytrynową) i wodę mineralną. Teraz w upał potrafi wypić nawet 600ml picia przez cały dzień. Stawiam jej picie w zasięgu jej ręki - jak tylko chce pić - sama się obsługuje. Niekiedy ją zachęcam do tego, bo się zapomina...

reklama
Osinko-u nas herbatki nie przejdą ...Antek pije Bobofruty owocowe...np. guszka - jabłko , wisnie banan itp. ja też czasmi musze Małemu przypominać o piciu ....a teściowa jak z nim siedzi daje mu kubek....on troszku popije a potem zajmie sie zabawą i z picia nici...a ona jak sama ma coś zrobic to raczej nie ma co liczyć ..mówię jej że trzeba czasami stanąc przy Antku i czekać aż wypije a wiesz co wpadłam na pomysł że dam mu kompot z owoców...może to jakoś pomoże

Madzia- niestety u nas marchewka ...wprowadza zaparcia ...wiec omijam marchewkę ...wystarczy że dostanie w obiadku...je też śliwki suszone ...jogurt owoce kaszki wielozbożowa jako takie produkty co pobudzają prace jelit...ale zauważyłam że to się nasila w momencie gdy będzie zmiana pozycji ...jak siadał tak miał przed raczkowaniem tez tak było...zatem pora na stanie:tak::tak:

Dziwuszki dzięki za rady zawsze to obiektywne spojrzenie na sprawe pomaga

A tak na marginesie ...nie zapeszając dzisiaj były już dwa kupole pierwszy zrobiony w duzym wysiłkiem drugi już gładko dosłownie przed chwilką :tak::tak::tak:

Iga pije ostatnio bardzo dużo .jak ją odstawiłam był problem bo piła bardzo mało (125ml na dzień) teraz chyba wypija około litra w gorący dzień.najchętniej soki rozcieńczone, wody nie ruszy, herbatkę granulowaną jak bardzo spragniona..
pediatra była bardzo zgorszona jak powiedziałam że daję Idze kubusie (raptem 2 razy, w sklepie osiedlowym innych soczków brak). conajmniej do 1,5 roku-2lat ona by polecała jednak soczki dla dzieci małych..w sumie to mnie trochę zaskoczyła...

no i po dostawieniu od cyca ilość kup ogromna :wściekła/y::wściekła/y:czasem nawet 5 dziennie. ale na szczęście większość na nocnik..mam nadzieję że to się z czasem unormuje.albo może to jest norma...

na kupy polecam winogrona !!!!

u nas tego problemu nie ma, tzn raczej jest odwrotnie, jak u kasianki - po winogronie, surowym, obranym ze skórki kupa nawet po pół godzinie !

reklama
Koga, na szczęście z tymi kupami to nie u mnie tylko u Igi;-);-):-D:-D
bo na pamperki dla dorosłych chyba bym nie wyrobiła:wściekła/y:a do pracy daleko;-)

Do góry