reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszkami

Lolcia - jedno dziadostwo będzie miał za sobą a dzieci podobno łagodniej przechodzą ospe - miejmy nadzieje, że chrostek będzie mało i że nie będzie swędziało - buziak dla Mateuszka

reklama
Kochane jesteście - krostek jeszcze nie ma ale Mateoś gorączkował wczorajszy cały dzień i całą noc. Podaje mu ibufen na zmiane z nurofenem (ten drugi szybciej zbija gorączkę). Bidulek siły nie ma kompletnie, popłakuje. Teraz się zastanawiam czy to nie trzydniówka:confused:
Byliśmy wczoraj u lekarza ale nic nie stwierdził, bo innych objawów Mateusz nie ma. Mówi że może to być wstęp do ospy ale nie musi. Może to być jakaś infekcja, przeziębienie. Wczoraj popołudniu zaczęło mu lecieć z noska - sama woda, posmarowałam mu stópki na noc pulmexem i jak narazie śladu nie ma.
Co proponujecie jeszcze na gorączkę???? Nie wiem czy nurofen można podawać na zmianę z paracetamolem w czopkach???? Zamówiłabym wizytę domową na dzisiaj ale się zastanawiam czy lekarz coś stwerdzi jeśli oprócz gorączki nie ma innych objawów. I nie wiem czy zadzwonić do lekarza dziś czyy jutro. Zobaczę zresztą jak się będzie czuło moje szczęście.

Lolciu- najlepiej poczekać. Gorączka u dzieci mija zwykle po 3 dniach i potem się okazuje co to było... :-) (w zależności czy coś wyskoczy na skórze czy nie...:-) ) Wiele chorób zaczyna się tak samo. Może to być też zwykłe przeziębienie czy nowy zabek..:tak:
Życzę zdrówka!!!!!

Mokkate jeśli to ząbki to zostały już tylko piatki i jedna trójka.
W zasadzie nigdy nie gorączkował przy ząbkowaniu ale myślę, że przy tych piątkach jest to bardzo prawdopodobne, bo dodatkowo ślinił się wczoraj i wpychał paluszki do buziaka.

Dziewczyny czy po trzydniówce musi być wysypka?????? Mateusz miał gorączkę przez trzy dni, wczoraj juz nie a wysypki nie ma. może to jednak wstep do ospy??

Dziewczyny czy po trzydniówce musi być wysypka?????? Mateusz miał gorączkę przez trzy dni, wczoraj juz nie a wysypki nie ma. może to jednak wstep do ospy??

wiesz co podobno sa takie wirusy ktore objawiaja sie tylko wysoka goraczka i nie koniecznie to jest trzydniowka

a wysypka chyba nie musi wystapic

u nas goraczka trwala 4,5 dnia (od pon wieczor do pt a w sobote byla wysypka)

Lolciu- u nas była 3 dniówka..ale wysypki niet..tzw. były trzy kropki na twarzy i nic poza tym...a ostatnio dużo mówi się o tym co Aqua pisze...że są wirusówki z temperaturą ale bez wysypki..

reklama
a czy to normalne że dzieci mają pieprzyki??? ja po ciąży mam ich setki, ale Idze też się zaczęły pojawiać:baffled::baffled: czy Wasze dzieciaczki mają?? bo jak pójdę spytać lekarki topewnie znowu mnie wyśmieje....

Do góry