reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

ja bylam wczoraj w aptece i babka mi sprawdzala wszystkie kremy z filtrem dla maluszkow zadnych odpowiednich nie bylo bo byly od 6 miesiaca i od roku.sa w ogole takie dla takich maluszkow.jak ktos juz zakupil to niech napisze nazwe i firme

reklama
Ja już po pierwszym w dniu dzisiejszym spacerze. Pogoda śliczna, tylko moja dama jakoś przestała lubić spacerki :mad: I tak wycodzę z płaczem i wracam z płaczem, a pomiędzy tymi płaczami słodki sen ;)

sylwia532 pisze:
ja bylam wczoraj w aptece i babka mi sprawdzala wszystkie kremy z filtrem dla maluszkow  zadnych odpowiednich nie bylo bo byly od 6 miesiaca i od roku.sa w ogole takie dla takich maluszkow.jak ktos juz zakupil to niech napisze nazwe i firme

U mnie to samo nie ma kremow dla takich maluszkow jak nasze ale na kazdym pisze ze w przypadku dzieci mlodszych niz 6 m-cy nalezy zapytac lekarza czy mozna uzywac kremu. Moj domowy lekarz w sie zgodzil:) Na razie staram sie oslaniec maluszka przed sloncem, uzywac jak najmniej kosmetykow, nie mielismy jeszce zadnych potowek ani pryszczykow.

Po kapieli masuje Patryka ale krocitko i raczej w rytm muzyczki ktora puszczam na czas kapieli i ubierania. Bardzo lubi te moja improwizacje.

KingaP pisze:
dziewczyny! ja mam pytanie: która z Was masuje swoja pocieche?
Ja tak samo jak Kati tylko po kapieli narazie,bo mi sie wydaje ze jest troche chlodno zeby na dluzej trzymac majke na golasa.Ale mysle o tym i tylko czekam zeby sie ocieplilo jeszcze bardziej i zaczne masowac na dluzej.Ogladalm kiedys program,chyba na TVN Style,ze takie masaze maja dobry wplyw i relaksuja malucha.

My uzywamy musteli z factorem 50 za zgoda naszej pediatry. Na spacerach bywamy po 5h i wole Majke miec chroniona przed sloncem. Nivea u nas sie nie sprawdzila rozsmarowac bylo ja bardzo trudno a Maja sie niecierpliwila.

W ramach zabaw robie masaz Majce bardzo go lub,i bo wiaze sie to ze zdjeciem pieluchy a zdjecie pieluchy to pelnia szczescia.

KingaP pisze:
dziewczyny! ja mam pytanie: która z Was masuje swoja pocieche?

ja zawsze robię masaże stópek przy przewijaniu i częśto podczas karmienia, a masaże plecków - przez ubranko - zawsze podczas leżenia na brzuszku, a w kąpieli plecki masuje tata i to już na golaska :)
jakoś tak wyszło samo z siebie - bo ja też lubię masaże pleców i stóp ;D

my po kazdej kapieli masujemy cialko Karolka, jak bylo chlodno do na oliwce a teraz albo na mleczku albo na sucho ;) bardzo to lubi i nawet nie bardzo sie buntuje jak lezu na brzuszku i jest masowany. Wydaje mi sie ze wlasnie po kapieli i masazu spi dluzej, bo jest zrelaksowany - szczesciarz, jak ja bym chciala aby mi ktos taki masaz zrobil :)

zapytałam Was, bo przypomniałam sobie wczoraj, że w szpitalu po porodzie dostałam płytę z instrukcjami jak masować i chce zacząć poświęcać więcej czasu na tego typu zajęcia z Karoliną. Musze tylko nabyć oliwkę :)

reklama
a ja tak z innej beczki ...

Maks miał wczoraj szczepienie na żółtaczkę - to było straszne :( myślałam ze sie rozpłaczę - na szczęście krzyknął tylko po ukłuciu a potem przestał - ale nie wiem czy nie ma teraz temperatury :(
to normalne???

Do góry