reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

benita_29 pisze:
katiNJ pisze:
pytia pisze:
Byliśmy dziś przy drugim szczepieniu, Jas był bardzo dzielny, zapłakał tylko przez parę sekund i zaraz się uspokoił. Teraz śpi.
Ale niestety mam inne nienajlepsze wieści. Mało przybrał na wadze, no i pytałam o to obracanie główki w jedną stronę. Lekarka kazała nam ćwiczyć 4 razy dziennie i podchodzić do niego z drugiej strony. Jak przez dwa tygodnie nie bedzie poprawy to skieruje nas do specjalisty i być może na rehabilitację, bo Jaś zrobil się leniwy i główki nie chce mu się podnosić, jak lezy na brzuszku.  :( No i mam doła :(
A i jeszcze pytałam o te "mostki" - powiedziała, że to ok.

Pytio, moj synus niewiele mlodszy od Jasia a tez mamy problem z podnoszeniem glowki. Jak go poloze na brzuszku to podnosi dupke i nie bardzo wie o co mi chodzi ze go klade na brzuszku. Pozniej probuje odrobine podniesc glowke , podnosi odrobine i to  konczy sie to wielkim placzem.  Na wizyte ide 21 czerwca wiec na razie poczekam czy cos sie do tego czasu zmieni. Nie martw sie, moze wszytystko jest ok, chlopcy wolniej niz dziewczynki sie rozwijaja. Moj dosc pozno zaczal sie usmiechac, i dopiero od kilku dni zaczal sobie cos pod nosem  gugac.
Moja Majeczka tez ledwo podnosi glowke kiedy ja klade na brzuszku i  raczki slabiutkie.24 maja mamy wizyte,moze tez musze zaczac sie zamartwiac tym,ale wierze ze bedzie dobrze.Dzieci sie rozwijaja w innym tepie,a niekiedy poprostu im sie czegos nie chce,zupelnie tak u doroslych.

Martynka tak samo. Połozona na brzuszku unosi pupę.
Ale ja się tym nie martwię, bo jak ją nosimy to główke trzyma ładnie.

reklama
kaśka76 pisze:
Caterinka: głównie szło o bezdechy, ale do tego potrzebna jest konsultacja kardio jeszcze. a zaniepokoiło mnie to ciągłe trzymanie główki na prawej stronie, a moją mamę to że prawa rącz "żywo" pracowała, a lewa się "obijała".

Ojej, no to życzę szybciutkiego powrotu do formy dla Petera!

Filip też uwielbia jedną stronę, ale rączki pracują tak samo - to się uspokoiłam.

dziewczyny! moja Karola też częściej teraz je. niepokoiłam się jak anian, ale wymysliłam przyczynę: Przecież jest upał (jeśli to tak można nazwać :) ), Karola tylko na piersi i najzwyczajniej w świecie, ona chce pić!!! więc to chyba to :)

Kinga a ona nie przechodzi też przypadkiem skoku rozojowego związanego z 6-ym tygodniem?

a nie wiem, być może. A co to za skok?

Ja wiele rzeczy przeoczyłam, kiedy Karola była mała, rzadko tu zaglądałam i wiele Waszych opisów rozwojowych nie zapamiętałam :)

Kinga - co do picia w dzień to zgadzam sie z Tobą - maluchy muszą się napić :)
a w nocy u nas też przez pare dni był okres ciągłego głodu - no i to mógł być ten okres skoku :)

Ja to zawsze cos wynajdę ,,,dzisiaj zauważyłam że Iga ma zażółcone białko jednego oka :( co to może być???? jestem pewna że wcześniej tego nie miała..

dziewczynki a zy upujecie kremiki na buzie z filtrem??????????/ o nivea są niepochlebne opinie. widziałąm jeszcze z penaten i bobini.a z drogich to mustella, vixhy i jeszcze jakaś firma.

My już używamy - Nivea, ale nawet odpowiada mi rozsmarowywanie go na buźce Patrycji :D , choć ciężko to idzie :D

reklama
ja zakupiłam dopiero niedawno tez nivea ale ten na kazda pogode bo tego z wtsokim filtrem akurat nie byłlo

Do góry