reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem - o karmieniu, kolkach, wizytach u lekarzy, pielęgnacji

My już po szczepieniu. 6w1 i rota. Uklucie bardzo dzielnie zniosła. Troszkę zaplakala,ale jak wzięłam na ręce szybko się uspokoila. W ogóle całą wizytę miała "gadanego" :D. Szczepionke na rota w połowie wyplula :/ ale pielęgniarka twierdzi że to wystarczy mimo wszystko. Za 2 tyg pneumokoki, a 15.03 kolejne.

No i pulpecik nasz waży już 5 kg. Nie wiem ile mierzy, bo u nas w przychodni nie mierza dzieci poniżej roku. Tak wg mojej miary to ma jakieś 58 cm :)

reklama
My też dziś po szczepieniu. Maluch strasznie płakał :(
W domu też mi wpada w histerie :( nie wiem czemu...

.szkrabek nie martw się. Przecież wiadomo, że faceci bardziej się boją igieł ;) a ta histeria to pewnie efekt rozdrażnienia spowodowanego tym stresem po szczepieniu.

O tu piotrusiowa napisałaś jak po szczepieniu:-p no to dzielna dziewczynka:)
Szkrabek no ale już na za sobą a ja w czwartek i już dziś się stresuje ;( przeraża mnie to bo to aż 3klucia:/

Gosiad dlaczego aż 3?

Dziewczyny a jakie obwody główki i kl piersiowej mają wasze dzieciaczki. Bo nam dziś wyszło (9 tydz) główka 37, a klatka 39. Główka przyrasta prawidłowo, bo po urodzeniu było 33 cm, klatka też 33. Ale czy różnica 2 cm to nie za dużo?

Bo tu szczepia też na inne horoby niż w pl bo tu jest duża mentalność i jedno ma 3in1 i dwie osobne zresztą jak w pl Maję szczepilam to też było 3 uklucia nie wiem jak ja to przeżyje zaplacze się z nia:(

Dziewczyny dacie radę i okruszki też muszą:) przede mną szczepili chłopca właśnie x3 to aż mi ciarki przechodziły... No a moja panna śpi, budzi się co jakis czas i znów zasypia i kurde jeść mi nie chce :(

reklama
U nas dwa wklucia i to drugie gorzej zniósł, ale podobno zoltaczka gorsza ... My 5w1 wzięliśmy.
Maluch ogólnie ok ale wpada mi w histerie co jakiś czas. Ztraumatyzowany chyba jest. Zobaczymy jak dalej i jak noc... Aż się boję :/

Piotrusiowa mój ma klatkę i glowe pó 39cm. Musisz spojrzeć w siatki centylowe najlepiej. W pewnym momencie tę dwa rozmiary się rozjezdzaja i są inne. Także 2cm różnicy to moim zdaniem nie jest powodem do stresu czy alarmu :)

Do góry