reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem - o karmieniu, kolkach, wizytach u lekarzy, pielęgnacji

Tymusia tez kapie co dwa dni. Karmię piersią ale nie mam pojęcia ile wypija bo nie odciągam. Spija ze mnie wszystko ;-)
Ulewa mi dość często. Dziś wręcz zwymiotowal co zjadł. Nie powtórzyło się więc nie robie paniki. :-)

reklama
U nas kąpiel co 2 dzień chyba że mała ma kupkę pod pachy to codziennie :)
Apolinka - tak jak Gosia napisała kliny są ok na czas po jedzeniu dla bezpieczeństwa, a ogólnie niewskazane dla takich malutkich kręgosłupkow. Co do pokarmu to podobno siedzi w głowie. Też się staram zwiększyć ilosci ale z marnym skutkiem. Spróbuj może słód jęczmienny. W czystej postaci do kupienia w sklepach internetowych. A tak to w piwie (karmi, ale wtedy nie można karmić przez w godz.) albo z apteki **********, ale ns mnie nie podziałał, a z piwem nie próbowałam

A ja właśnie dzisiaj robie test karmi :-) Zobaczymy czy działa.

Ja też kąpię co drugi dzień plus ewentualne mycie pupy pod kranem, bo kupy i kleksy są dość częste, a jednak co woda to woda, a nie chusteczki.

Apolinka, chyba co położna czy lekarz to teoria. Mnie z kolei położna powiedziała, że powinnam podnieść trochę materac, a nie żeby tak na płasko leżał. Szczególnie jak trochę ulewa. Kładę na boczkach, wiadomo, ale za każdym razem po położeniu płasko z buzi leci. No i teraz już nie wiem w takim razie... Podnosić trochę ten materac czy nie...:confused:

Dzag ba mam tak w łóżeczku i na swoim łóżku ze główkę jest wyżej taki spadek mam z Mają też tak miałam tylko pod nóżki łóżeczka coś podlozylam juznie pamiętam co a u Agatki mam poszwe zlozona pod materacem bo tu ogólnie dzieci każe układać ze nóżki mają być przy końcu łóżeczka i jak piloźna przychodzi to sprawdza czy tak jest; )
A jaj mała jest ponad godz po karmieniu to jak się kręci to kładę na plecki i jest ok;)
Jak ten czas leci do porodu się dluzylo a jutro 4tyg Agatka będzie miala;)
Teściowa przyjechała i tydzień jej nie widziała i mówi że dużo urosła a ja mówię że nie widzę tyle co po ciuszki no i jak chwilę ponosze to czuje;)

Bo juz się martwilam ze coś nie tak.
A smarujecie buzię maluchów przed wyjściem? Ja smaruje Nivea na.każda pogodę. I wczoraj pękło małej naczynko albo krwinke na buzi po wyjściu na minutę na dwór. Martwię się czy to zniknie i czy nie zrobi się więcej

jeja moja ma dużo naczynek na policzkach.. nawet nie myślałam, ze to moja wina;] ja nie smaruję nivea chociaż mam, położna poleciła bambino natłuszczajacy.

reklama
Do góry