reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
Dziewczyny mam nadzieje ze mowili wam o tym w szkole rodzenia albo wyczytalyscie by nie pozwalac dzieku zasnac przy piersi. Wczoraj dzwonilam do kolezanki ktora niedawno urodzila i jestem przerazona u niej karmienie trwa dwie godziny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mala sobie zasypia a Ania jej nie odstawia.........I po trzech tygodniach bycia mam jest juz na wykonczeniu bo nic nie mzoe zrobic ani nawet sobie pospac .............Niesety moje argumenty i przekonywanie jej by karmila tylko 10 - 15 minut i mala odstawial nie dzialaja..............no coz ale prznjamniej was moge ostrzec przed tym bledem..........

Tynka bardzo cenna rada :tak: Podobnie jak ta by karmić jedną piersią, aż do jej opróżnienia, a nie zmieniać piersi w połowie karmienia

o tym zeby nie dopuscic do karmienia dzidzi kiedy spi to slyszalam ale o zmianie czy nie zmianie piersi nie, ale w przyszlym tygodniu mam wyklad o karmieniu to pewnie duzo ciekawych rzeczy sie dowiem :-)

Ja tam Sandrunię podczas karmienia przestawiałam z piersi do piersi bo inaczej ta pełna bolała jak cholerka:baffled: A tak mała opróżniała dwie na raz i miałam spokój:tak::-)

reklama
Chodzi o to, że z pełnej piersi początkowo wypływa "cieńkie" mleczko, które zastępuje pojenie, potem dopiero tłustsze mleczko zastępujące właściwy posiłek, a na końcu taki jakby deserek. To że Sandrunia na raz opróżniała dwie piersi to tylko się cieszyć, ale normalnie na jeden posiłek wystarczy opróżniona jedna pierś, a potem - najlepiej po odbiciu, by wyeliminować nadmierną ilość połkniętego powietrza - można przystawić do drugiej piersi, z której kolejnośc mleczka jest taka sama. Tak przynajmmniej opowiadają mi wszystkie moje znajome, położne w szkole rodzenia i Tracy Hogg :tak:

Do góry