reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
u mojej oliwci pepek czesciowo usechl a czesciowo wytarl:) z kazdym dniem zostawala taka coraz wezsza niteczka trzymajaca uschniety kawalek az wreszcie dzis wnocy puscila
a ja zaczynam miec wrazenie ze mi sie mala z juednej piersi nie najada, i jestem pewna ze uzywa mojej piersi jako uspoakajacza do zasypiania... ale kiedy stracilam nad tym kontrole nie wiem.
Wlasnie mam koncert na przemeczonego noworodka i nie wiem juz co mam robic, jak za kazdym razem obiecuje sobie ze nie podam jej cyca i boje sie ze znowu nie wytzrymam

aniay u nas jest podobnie. Mala nie chce usnac bez cycka.
Wogóle je na raty i ja już nie wiem kiedy mam ją kolejny raz karmić. Zgubilam rachubę :no:
Nie wiem jak ja spowrotem ustawić no i co zrobic z tym ssaniem, bo smoczek jest zdecydowanie niemile widziany.
Zuzka wręcz się krztusi jak jej go wkladam do buzi.
Uspokaja ja tylko ssanie cycka - chocby przez 3 minuty.

Szczerze powiedziawszy nie wiem już co robić... :eek: :sick: :no:

Nam pępek odpadł dokładnie w 7 dniu życia Witka :-D:laugh2: Jeśli chodzi o spanie to teraz jak jest na NANie to mały przesypia 3-4 godziny, a w jedną noc spał aż 8 godzin :szok: Rodzice zorientowali się, że to tyle czasu dopiero jak ich dzieciątko obudziło - byliśmy strasznie zmęczeni :zawstydzona/y: A wcześniejsze problemy z jego spaniem spowodowane były tą paskudną bilirubiną. Mam nadzieję, że teraz po powrocie na cyca będzie ładnie spał.

my tez dalej z pepuszkiem :-( kikucik juz prawie odpadl ale niestety wlasnie prawie :-( ndal mamy problemy z czyms co wyoluje wielki placz :-( skorka schodzi spod jajeczek i w fifolka tez :-( nie wiem co mam z tym zrobic :-( poza tym jakis mu sie grubszy zrobil i boje sie czy zapalenia nie ma :-( ciekawe co jutro doktorka powie, obawiam sie nieco :-(

reklama
Do góry