reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

mariola o ile wiem odejmuje sie pol stopnia
Ja lekko podlamana wczorajszym dniem, ale po przespanej nocy pelna optymizmu na dzis. mala wczoraj caly dzien beczala i spac nie chciala, moze ze dwie godzinki przespala w sumie, dzis nas czeka duzo jezdzenia smaochodem wiec pewnie pospi troche dluzej. Za to w nocy sama musze ja dobudzac na karmienie bo ona by spala a mnie cycuchy bola jak nie wiem, Kupuje odciagacz i dam jej wreszcie spokojnie spac :) a jak cos to mezulo potem nakarmi :p

reklama
my wczoraj mieliśmy to samo co Aniay .... tylko 2 gośki snu młodziana .... niewiem o co mu biega :no: a dziś póki co to samo .... Maruda Man ;-)

nasz to marudzi caly czas :-( teraz w koncu zasnal po wizycie u lekarza i malej porcji cyca ktory predzej go uspal niz nakarmil :-) a wlasnie doktorka zdjagnozowala ze Michas ma kolki i przepisala mu espumisan (4 x 4 kropelki), pytalam o infacol to powiedziala ze to raczej taki lek homeopatyczny i pewnie dlatego na Michalka nie dziala :-( no coz to zobaczymy jak to bedzie po tym espumisanie :-)

ja do tych 2 gosiek snu naszych maruderkow dorzuce jeszcze 4 goski wiszenia przy cycu :sick:

Tylko moja mama potrafi uspac Zuzke. Czuje sie jak wyrodna matka jak ona pcha łapki do pyszczka a ja nie daje jej cycka, bo wiem, ze nie o głod chodzi.
Po takim jedzeniu przez 2 godziny w 4 ratach o nie wiem, kiedy powinnam ja znow karmic.. :wściekła/y:

w usypianiu brak mi cierpliwosci w staniu przy lozeczku...
ale trzeba sie bedzie nauczyc, bo za dni kilka babcia wraca do domu...
i z maruda women zostane tylko ja i Marcin :szok:

Karlam a pytalas o ten kaszelek i schodzaca skorke??
My idziemy za tydzien we wtorek na szczepienie, az sie boje tego co bedzie po nim. Choc dzisiaj w nocy mielismy pelen luz. Robert skonczyl jesc przed 21 i obudzil sie dopiero o 2:30, :tak: potem o 7:40. Normalnie kochane te moje dziecko. Dalo sie mamie troche wyspac. :tak:

Abeja .... a mój maruda man ssaka jeno przez 10 min i pęka w szwach (słodko się napina i stęka, jakby już nic nie mógł przełknąć) no to odbekujemy, potem czas na aktywność, a potem nie może zasnąć, bo chyba za mało się nażarł :baffled: ......... qrcze ... nie potrafię go natankować do pełna :wściekła/y: a może po odbeknięciu jeszcze się coś zmieści :confused:

Dzięki za info co do temperaturki ..... a jeszcze jedno, wiem może któraś, jak jest optymalna temperaturka dla naszych skarbów :confused: już się z Abeją zastanawialiśmy :eek:

po odbeknieciu bankowo się zmieści. W koncu ujdzie powietrze z brzuszka. Ale tak to mozna do usranej śmierci. Bekać i tankować.

reklama
Abeja .... a mój maruda man ssaka jeno przez 10 min i pęka w szwach (słodko się napina i stęka, jakby już nic nie mógł przełknąć) no to odbekujemy, potem czas na aktywność, a potem nie może zasnąć, bo chyba za mało się nażarł :baffled: ......... qrcze ... nie potrafię go natankować do pełna :wściekła/y: a może po odbeknięciu jeszcze się coś zmieści :confused:
u mnie dokladnie to samo a w szczegolnosci w godzinach nocnych:wściekła/y:

Do góry