reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
Ja kąpałam w płynie Emolium i teraz raz na tydzień czy dwa tygodnie też go w tym kąpiemy, Nikuś miał krostki od uczulenia i mu bledły :tak:. A o ciekłej parafinie też słyszałam :tak:.

Miałam was o coś zapytać.
Na bilansie lekarka poradziła mi, bym na te problemy skórne Witka kupiła mu płyn do kąpieli z emolientami.
Nie wiem na jaką firmę się zdecydować. Możecie mi poradzić co jest dobre i niezbyt drogie?

Monia Robert tez ma wieczne problemy ze skora i ostatnio kuzynka (jest farmaceutka) zamowila mi plyn do kapieli Sofeo. Dziala jak Oilatum a jest sporo tanszy, bo za 500ml placilam 28zl. To jest cala seria kosmetykow. Probowalam kremy do buzi, tego plynu i kremy na odpazenia i wszystko jest ok.
Jedyny minus, ze sa narazie ciezko dostepne i u nas musze zamiawiac dzien wczesniej, zeby sprowadzili do apteki. :baffled:

SOFEO EMULSJA DO KĄPIELI 500 ML

Na Roberta zwykla parafina nie dzialala zupelnie.
Najlepsze efekty byly po Oilatum, no i teraz po tym Sofeo sa porownywalne.
Oilatum ladniej pachnie, bo ten Sofeo jest praktycznie bezzapachowy. Nie wiem jak z wydajnoscia, bo i tu i tu sie leje zakretke, ale ta z Oilatum jest chyba mniejsza, wiec moze wystarcza na dluzej. Dlugo nie kupowalam teraz Oilatum i nie pamietam jak wyglada ta nakretka, no ale za ta sama cene masz albo 250ml Oilatum, albo 500ml Sofeo, a chyba dwa razy wieksza nie jest. :no:

Monia my używamy Emolium krem specjalny i płyn do kąpieli. Krem jeszcze może być ale płyn jest do d...... Wczoraj kupowałam w aptece krem to kosztował coś ok 24zł za 75 ml. Wystarcza na jakieś 2 miesiące. U Filipka najpierw robi się szorstka skórka z takimi drobnym krosteczkami, później w tym miejscu pojawia się zaczerwienienie i liszaje. No i Fifiego to zdecydowanie swędzie.

Dziękuję wam bardzo za porady. Kupiłam Płyn Sofeo i krem, o którym pisała mi Angi :tak:
Zobaczymy jakie będą tego efekty.

Też używamy tego płynu Sofeo i wydaje mi się, że on pozostawia fajniejszą skórę niż Oilatum. Do buzi stosujemy Oilatum i chyba jest ok ;-)

reklama
Tika mi tez sie wydaje, ze po Sofeo skora jest bardziej "natluszczona" niz po Oilatum. Dla mnie jedynym minusem jest zapach. Tak uwielbiam zapach Oilatum... :sorry2:

Do góry