reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
U nas tez tylko jedno spanko okolo 12 trwajace sredio 2 godziny a wieczorem idzie spac okolo 8 - 9 zalezy czy zdrzemnie sie w samochodzie jak wracamy z przedszkola czy tez nie.

No niestety Nikuś też nie zawsze pośpi 2 godzinki :no:, a jak tylko godzinkę to potem jest taki męczący :wściekła/y:, najgorsze, że on jest czuły na hałas :baffled: i budzi się od byle czego :wściekła/y:

My też mamy z tym problem :-(

W takim razie mój Antek to śpioch. Spi dwa razy dziennie, rano ok. 2-3 godz. i popołudniu 1-2 godz. Tyle, że rano wstaje o 5:wściekła/y: i nie potrafię tego zmienić:zawstydzona/y:

To się wcale nie dziwię, że Antoś śpi dwa razy dziennie. Na jego miejscu też byłabym padnięta ;-)

Emi dziś obudziła się o 4:30 i chciała wstawać. Broiła więc do 6:00 i potem jeszcze się zdrzemnęła. A ja oczy na zapałkach dziś noszę :wściekła/y:

A u nas ze spaniem o.k. za to znowu Hubcio ma katar i nie chce nic jesc juz mam tego dosyc wymyslania cokolwiek zeby tylko chcial jesc a on i tak tylko same serki by jadl i banany. Tesknie za malym pulchnym obzartuskiem.

U nas spanie totalnie rozregulowane.
Wyglada to mniejwiecej tak:
mleko o 5:30 (rano):angry:
sen do 9-11
kolejna drzemka (jezeli juz )14-15
idzie spac o 20
zasypia czasami nawet po 22, ale bez zadnej asysty, tylko opowiada sobie dzien, bawi sie karuzelka itd.

przegapiłam jakoś ten temat ze spaniem:baffled::-p
a też którymś razem miałam się pytać:-)
No to widzę że styczniaki te co śpią jeden raz dziennie mają podobne pory.u nas też zawsze drzemka była około 13 dwu godzinna, ostatnio zaczął chodzić troche wcześniej tak po 11 co mnie wkurza bo na wieczór jeszcze na dworze zaczyna marudzić:dry::baffled: no i wstaje około 8 a idzie spać 20-21

Mati też przestawił się na 1 spanie dziennie.
Wstaje między 7.00 - 7.30 (choć dzisiaj wstał wyjątkowo o 5.30 :szok::wściekła/y:, ale to przez kupę ;-))
Zasypia potem ok. 12.00 i śpi z 2 godzinki :tak:
A wieczorem o 20.00 jest już KO :-D:-D;-)

reklama
Do góry