reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Kochana moja Natalka już od dłuższego czasu śpi tylko raz dziennie:tak: miedzy 11 a 12 idzie i śpi różnie raz 1 raz 2 a raz 30 minut ok 18 tez już jest padnięta ale staram sie ja przetrzymać do 19 lub 18:30 potem mycie butla i spanko do rano albo i nie jak
wczoraj :-D:-D:-D:-D:-D
Może tez tak spróbuj:tak:

reklama
no wlasnie Tynka u nas tez tak bylo,probowalam Laure przetrzymac,ale ostastnio jest taka zmeczona ,ze nawt kolacji ni chce zjesc:-( boje sie tez ze Laura bedzie jeszcze szybciej wstawac jak poloze ja o 19stej spac:-(

dzis zmiana planow..........Laura wstala o 7:30
-1sza drzemka od 11:30 do 12:00
-2ga drzemka od 15:30 ....dalej spi,zobaczymy do ktorej:dry:,dam jej pospac najwyzej godzine i zobaczymy,moze tak bedzie lepiej:sorry2:

U nas dzisiaj w nocy też był koszmar, Antek poszedł spać dopiero o 22.00 i już o 6.00 zrobił nam pobudkę, na dodatek całą noc się budził, jęczał, gubił smoczka, stawał na głowie, no tragedia:wściekła/y:. Ma strasznie spuchnięte dziąsełko, więc u nas to na pewno zęby:zawstydzona/y:

Ja tez probuje przestawic Huberta na drzemke tylko raz dziennie ale to roznie wychodzi. Jezeli wstanie o 6.30 to nie ma mowy zeby wytrzymal gdzies do 12 zeby go polozyc tylko raz i wtedy spi 2 razy wciagu dnia. Ale jeseli spi to 7.30 lub 8 wtedy kladziemy go tylko raz okolo 12 12.30 i potem normalnie o 20.30 idzie spac. Jest wtedy tak padniety ze zasypia prawie od razu. Do tej pory jak spal 2 razy wfciagu dnia to niestety wieczorem ciazko mu bylo zasnac i w nocy spal kiepsko wiec moze mial tego spania w dzien za duzo sama nie wiem.

Nadia śpi raz dziennie od 5 miesiaca życia. Jeśli zdrzemnie sie w samochodzie choćby 15 minut to mogę zapomnieć o spaniu i jest marudna. Nie zdarza się już żeby spała 2 razy.

Emi śpi raz dziennie, mniej więcej około 13-14 idzie spać i śpi około 1,5-2 godzin. zdarzało się że spała 3, ale to wtedy, kiedy nam się spieszyło na jakąś imprezkę.:tak:

A co do nocy to u nas dalej bez zmian, czyli pobudka kilka razy na noc i tak już ponad rok.
Ale nie zamienię jej na żadne inne śpiące dziecko.

Acha w sprawie ząbków, to lekarka powiedziała - bo dziś byłyśmy do szczepienia, że Emilce te czwórki wychodzą i robią się krwiaki, ale żebym tym się nie martwiła, bo to normalne. Mam smarować tylko dziąsełka. Więc cóż się dziwić, że mała spać nie może.

reklama
JA też próbowałam Hanie przestawić na jedno spanie, ale źle się to skończyło i nadal śpi 2 razy, ok 10 rano godzinkę i ok 15 godzinkę, na noc idzie spać między 19 a 20, śpi do 7-8 rano.

Do góry