reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Ewo ja kapie Emilke regularnie od urodzenia codziennie o tej samej porze a ona i tak idzie spac wtedy gdy ma ochote wiec wytlumacz mi prosze jakie bledy popelniam mimo stosowania konsekwencji i rutyny????????????
Emial ma rok i ja jakos tych efektow nie widze:baffled:
A poza tym uwazam ze miedzy teoria a praktyka jest kolosalna przepasc:tak: a i kazde dziecko jest inne inne metody na nie dzialaja:tak:

reklama
Ewo-Krystyno ja również życzę ci,żebyś przeszła do październikówek i mogła w końcu swoje rady wykorzystać w praktyce.

MariaOla ALARM!!!

wlasnie widzialam na TVN Style jak pediatra gadal o ropieniu oczek u niemowlaczka i mowil zeby rumiankiem nie przemywac bo moze uczulac,lepiej stosowac sol fizjologiczna,a jak oczka ropieja mocno to do lekarza isc:confused::eek::sick:teraz to juz sama nie wiem co ci doradzic:confused::baffled:

:szok: no to ja zostanę na tej wodzie i raz dziennie jak robiłam wcześniej, a 23.01 idziemy do pediatry i zobaczymy co nam powie :tak:
Dziś już zaczęliśmy przygotowania, a to jest przymiarkę ciuszków i pierwsze 15 min leżakowania w wózeczku przy otwarym balkonie. Młodzian troszkę pomiałczał, ale jak pobujałam wózeczkiem i jak słoneczko oświetliło mu buźkę to był zadowolony ..... troszę się pocieszył i zasnął w najlepsze ... po wszystkim go rozebrałam i przełożyłam do łóżeczka i spał jeszcze dwie godzinki :-)

no właśnie tak czeka, aż opowiecie, jak werandować i kiedy na spacerek, bo nijak nie mogę sobie przypomieć jak to było....

My mamy malutki problem ze snem:baffled:
Kiedy wrocilismy do domu Roch miedzy karmieniami spal sobie spokojnie (kiedy juz pozbylismy sie problemu kolki) ok3 godzin miedzy posiłkami.
pozamieszaniu z palnem żywienia, wszystko się pozmieniało. Po karmieniu mały raczej nie chce spać. Zasypia na półgodziny-jest u siebie w łózeczku, a później zaczyna płakac i domagac sie towarzystwa, albo po prostu chce sie porozgladac. Oj zaczynam sie czuc straszliwie bezradna ztym wszystkim.

Może cos poradzicie doświadczone mamy??

będe bardzo wdzieczna:tak:

oj ja bym już chętnie na spacerek poszła .... ale narazie werandowanie coraz dłuższe, a pierwszy spacerek to będzie do pediatry 23.01 ..... już się nie mogę doczekać, by sprawdzić jak przybiera na wadze .... choć wydaje mi się, że coś tam w końcu przybiera :dry:

właściwie powinnam napisac styczniówkowe mamy.:tak: ;-) Dla mnie wszystkie jesteście doświadczone.:tak:
jak sobie radzić??

reklama
Mi położna powiedziała ostatnio,że po mscu na spacer, dopiero...a dziś ponoć Religa mówił,że są jakieś wirusy i żeby nie wychodzić na razie z dziećmi ale to koleżanka mi mówiła i nic więcej nie wiem.A werandowanie jest ok;-)

Do góry