reklama
Skakanka ty to doswiadczona mamusia jestes i masz sie wypowiadac noA co do kąpieli kiedy i gdzie;-) kąpię swoje dzieci to się wolę nie wypowiadać,żeby się nie narażać znowu
Mariaola super pomysl,zakladaj,zakladaj
M
MariaOla
Gość
Już założony :-)
Skakanka .... a Maja ma rację ..... w sumie się jeszcze taki nie narodził, który by wszystkim dogodził ;-)
Skakanka .... a Maja ma rację ..... w sumie się jeszcze taki nie narodził, który by wszystkim dogodził ;-)
M
MariaOla
Gość
a my się dziś wykąpcialiśmy przed 18.00 ...... i póki co Skarbuś śpi jak aniołek .... jak się nam nocka nierozwali to tak zostanie :-)
no i tez dobrzea my się dziś wykąpcialiśmy przed 18.00 ...... i póki co Skarbuś śpi jak aniołek .... jak się nam nocka nierozwali to tak zostanie :-)
Skakanka
Mamy styczniowe 2007 Mama wyrodna;-)
Oki;-)specjalnie dla Ciebie Maja:-);-)Kąpiemy pod wieczór ale nie zastanawiałam się o której godzinie to zwykle wypada,dziś o 19, nie mamy jakiegoś planu dnia ustalonego dostosowujemy się raczej do okoliczności, wolę mieć pomoc przy kąpaniu i jeśli nie ma męża to czekam aż wróci. Na razie dla Martusi chyba nie ma znaczenia kiedy się ją kąpie i tak śpi;-)w szpitalu kąpały rano, ja kąpię pod wieczór i nie było różnicy w jej zachowaniu.Co dla mnie jest ważniejsze,żeby ubrać je jak najszybciej i najsprawniej,bez nerwów, bo żadne dziecko tego nie lubi.Dla Natalki kąpiel też nie jest wstępem do spania, jest to dla niej super zabawa i cieszę się,że się nie boi wody, staram się ją oswajać,żeby się nie bała jak się jej naleje do oczu.Często kąpie się też u babci jak już niewiadomo co z nią zrobić:-)To tyle z mojego 13miesięcznego doświadczenia w kąpaniu;-)
T
tynka
Gość
My Emilke kapiemy zazwyczaj o tej samej porze a i tak jak chce isc spac to idzie a jak nie to nie..... i tak zwana konsekwencja i rutyna w naszym przypadku sie nie sprawdza bo Emilka ma swoje humory i idzie spac gdy jej sie chce
M
MariaOla
Gość
no i sztampowo póki co leci Skarb wstał, zjadł i znów śpi, a dochodzi 22.00 ........ oby tak dalej
M
MariaOla
Gość
no i wstawał co 3 godziny ........ może być
Ale mam inny kłopot .... mój Skarb od urodzenia miał tzw kleiste oczy tzn ropiejące jedno oczko i już było tego coraz mniej, a tylko raz dziennie przy kąpieli przemywałam przegotowaną wodą. Ale ostatnio położna powiedziała, że jak jescze ma tę ropę to mam robić to jaknajczęściej ..... no i w efekcie Jeremi za każdym razem budzi się z mega zaropiałym okiem
Ale mam inny kłopot .... mój Skarb od urodzenia miał tzw kleiste oczy tzn ropiejące jedno oczko i już było tego coraz mniej, a tylko raz dziennie przy kąpieli przemywałam przegotowaną wodą. Ale ostatnio położna powiedziała, że jak jescze ma tę ropę to mam robić to jaknajczęściej ..... no i w efekcie Jeremi za każdym razem budzi się z mega zaropiałym okiem
reklama
Podziel się: