reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
Dziewczyny, ale mamy z tymi dziecmi!! :rofl2: Jak nie zeby, to cyc, jak nie cyc, to goraczka.. Tylko Emilka i Natalka prostuja zachwianą srednią .. ;) Ja po dzisiejszej nocy to nie wiem, czy sie cieszyc, czy nie.. Pozytyw: Marys ani razu nie chciala cyca (hurra) i ani razu nie ryczala (hurra), ale u nas takie wiatry wialy i okno nieszczelne tak trzaskalo, ze bidula budzila sie co chwila i musialam siedziec non stop przy jej lozeczku, aby w ogole zasnela.. A jak sie przenosilam do swojego, to ona -jakby miala wewnatrzsenny radar- od razu sie budzila. I tak w kolko macieju... O 5 rano juz bylam tak tym wykonczona, ze - chlip- dla swietego spokoju i choc chwili przespanej - wzielam ja do siebie do lozka. Troche mi smutno, ze sie poddalam, ale pociesza mnie fakt, ze dopiero o 5 :blink:

Sencilla bo ja wyrodna matka jestem ;-):-D:-D:-D:-D:-D i wieloma rzeczami sie nie przejmuje :-p
No i prawda taka ze moje dziewczyny ząbkowanie łagodnie przechodzą:tak: nie mowie ze nie było kilku incydentów ale na ogol jest spoko:rofl2:

A poza tym jestem padniętą :baffled: do 5 rano siedziałam na gg i rozmawiałam ze stara znajoma :-D no i musiałam jeszcze mężowi wynagrodzić nieobecność w łóżku :-p no i o 8 pobudka bo dzieci odstawiliśmy do teściów a my mamy generalne porządki w domu :sorry2:trochę mnie zmęczenie łapie.............dziś chyba padnę razem z dziewczynami o 19 :rofl2:

reklama
U nas wczoraj zauwazylam ze wszystkie cztery trojki naraz ida :szok: normalnie masakra mi sie szykuje

Ja myślalam, że Witkowi też najpierw wyjdą trójki,. bo widać je było już w dziąsełkach. Ale okazało się, że raczej pierwsze wylezą czwóreczki., bo dziąsła ma jak banie. Zobacz u Oliwici czy aby też nie ma opuchniętych dziąsełek ciut dalej niż trójki. Ja bym tego ne zauważyła gdyby nie pediatra :no:

:szok::szok::szok: ... szalona :-D:-D:-D... i jeszcze małża zadowolić:szok:... podziwiam:tak:;-):-D

Ja też ją podziwiam :tak:;-):-D:rofl2:

Do góry