reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
Abeja kolezanki corka tez miala niedawno takie odparzenia,pomaga linomag i oklady z herbaty czarnej w torebkach-zaparzyc i okladac lekko cieplymi torebkami,no i duzo wietrzyc,jak nie pomoze to radze isc do lekarza bo to boli jak cholera,ponoc kolezanki mala plakala przy kazdym siusianiu:-(,o zmianie pieluchy nie wspomne:-(

my kapci jeszcze nie uzywamy,mm takie pecjalne skarpety antyposlizgowe jak dziewczyny u gory pokazywaly,jak zalozylam Laurze takie kapcie na metalowe zapiecia,Laura 2 razy upadla i przestla chodzic(chyba ja to bolalo):-(,wiec czekam z tym jak Laura skonczy sie tak co chwile przewracac,narazie skarpety sie sprawdzaja:tak:

kubek niekapek mamy z NUKa,Laura pije z niego raz dziennie,nie wylewa i nie kapie jestem zadowolona z niego,ale Laura chyba nie bo wywija nim na wszystkie strony:-D,lubi tez pic ze szklanki i tez to praktykujemy;-)

a dzis bylismy znow u Lekarza,bo goraczke mielismy znowu wczoraj...no i mamy antybiotyk,moze w koncu sie wyleczymy,bo padam normalnie taka jestem nie wyspana:-:)wściekła/y:

Ewus u nas tez tylko Linomag pomaga na wszystko. :tak:
No albo starego sposobu sprobuj z maka ziemniaczana. Kumpela stosuje i jest bardzo zadowolona. Jak nie pomoze to przynajmniej nie zaszkodzi, bo ladnie pot wchlania, wiec nie bedzie Zuzi pieklo. :tak:

Antenka ... fajne te antypoślizgówy :tak::tak:, nie widziałam takich jeszcze faktycznie nigdzie.

Ja widzialam takie skarpetki na reklamach w gazetach dzieciowych ;-)

bo to boli jak cholera,ponoc kolezanki mala plakala przy kazdym siusianiu:-(,o zmianie pieluchy nie wspomne:-(

Oj boli, boli :-( Sama tego doświadczyłam na swoim tyłku jak byłam mała ;-) miałam straszne odparzenia. Ponoć ledwo siusiałam to zaraz dupsko robiło się czerwone :szok: Do teraz mam taką wrażliwą skórę :-:)baffled:

a dzis bylismy znow u Lekarza,bo goraczke mielismy znowu wczoraj...no i mamy antybiotyk,moze w koncu sie wyleczymy,bo padam normalnie taka jestem nie wyspana:-:)wściekła/y:

Majeczko oby to Lauruni pomogło i szybko wróciła do zdrowia. Szczerze wam tego życzę i będę trzymać za to kciuki :tak:

Abejka ... jak widzisz każda mama ma jakiś inny sprawdzony sposób na pupcie :tak:, ja znowu stosowałam z dużym powodzeniem jednak sudocrem i to na poważne odparzenia i Matiemu szybko pomógł.
Przy każdej zmianie pieluszki myłam pupcie wodą z mydłem, dobrze osuszałam i po 4 dniach (chyba) było wszystko dobrze :tak:

Majuś ... to co lekarz stwierdził u Laurki, że mała chorowitka musi antybiotyk łykać?? ... duże buziaczki dla niej :tak::tak:.

Mateusz dzisiaj też ma znowu stan podgorączkowy 37.7 ... ale mam nadzieję, że to od tego drugiego ząbka, który się przebić nie może :baffled: ... a nie coś innego ...

Tika Ta temperatura podwyższona może być od ząbka. Witek bardzo często ma stan podgorączkowy jak mu idą zęby. Życzę bezbolesnego wyrzynania się dalszych perełek :tak:

Monia .... dzięki :-):tak:... i chyba faktycznie tak jest, bo dzisiaj narazie ani śladu po temperaturze :-D, ale czy coś urosło nie wiem, bo paszczka ciągle w ruchu niedostepna :baffled:;-)

Dzięki za rady dziewczyny,
jako, ze miałam w domu jeszcze pol tubki Cutivate, to zaczeło sie od tego. Posmarowałam małą dupkę po kąpieli i rano już było dużo, dużo lepiej. Jeszcze na jedno smarowanko conajmniej wystarczy.
Kupiłam też ten czerwony linomag, wiec jak sie skonczy Cutivate to posmarujemy kilka dni Linomagiem i potem wrocimy do Sudokremu.
Jestem w szoku, b pielucy sa zmieniane dosc czesto, zawsze smarowana pupa a tu nagle taki zonk. Ale fakt tez ze od kilku dni Zuzka robi nawet 4-5 kupek dziennie. A wszystkiemu winne (jak mniemam) zęby.

reklama
Ewa a moze dawalas Jej ostatnio wiecej marchewki??? Mi lekarka powiedziala, ze marchew jest ostra i trzeba na nia uwazac bo wlasnie moze odparzenia powodowac.
I to marchew w kazdej postaci, newet w soczkach. :tak:

A apropo imprezy, to tez slyszalas, ze jest u mnie??? Bo ja juz nie wiem, a Marioka siedzi cicho. :dry:

Do góry