reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
Mariola Robert chodzi w kapciach, gdzies od 3 tygodni. Kupilam mu takie zwylke usztywniane firmy "ZETPOL" i niby wszystko ok, ale bardzo mu sie nozka poci. Byly 4 rodzaje. 2 sznurowane, co od razu odpadly i dwa na takie metalowe zapiecia jak w paskach parcianych. Jedne pelne ( i te mamy) a drugie bez palcow i troszke bardziej wyciete po bokach. Juz wiem, ze nastepny rozmiar wezme te otwarte. Kosztowaly kolo mnie w sklepie 12,50 zl :-D

A co do niekapkow, to cholera mam w domu juz 4 i z zadnego Robert nie chce pic.
1. bidon z Canpola - fajny
2. niekapek z Aventu, hmmm niby ok, ale ma w tym ustniku odpowietrznik, przez ktory, jak dziecko bardzo kubek przechyli to kapie. :baffled:
3. niekapek z Biedronki za 4zl. Jest super, ale ma sztywny ustnik i Robert ani mysli to do buzi wziasc ( no ale nic z niego nie wycieka).
4. niekapek z Canpola, tez fajny nic nie cieknie,
5. koncowki z Canpola zamiast smoczka zakladane na butelke, ale to tylko tak, zeby dziecko sie przyzwyczailo do innego ksztaltu bo cieknie z tego.

Za to slicznie potrafi pic juz ze zwyklego kubka. Dostaje dziennie do sniadanka troche kakao w swoim maym kubeczku i codziennie wypija wiecej. :tak: Oczywiscie ja mu trzymam ten kubek, nie ze sam.

Mateusz chodzi w kapciach, bo tak nam kazał ortopeda ... ale nie cały dzień tylko kilka godzin (2-3) ... powinien chyba więcej, ale to jeszcze wprowadzimy ;-)

A niekapek ... mamy Canpolu ... i nie służy nam już nawet do zabawy :baffled:, więc czytając opinie innych dziewczyn postanowiłam nie kupować narazie żadnego.
Natomiast picie z normalnego kubka jest u nas nadal HITEM :-D:tak:

A oto nasze kapcie, zakupione w Smyku firmy Coolclub, ale wykonane przez Befado ... tak jak nam zalecił ortopeda :tak:

Załączniki

• IMG_0009.jpg
    IMG_0009.jpg
    128,9 KB · Wyświetleń: 28
A tak wygalda u nas karmienie................Natalka jest na etapie buntu i koniecznie chce sama operowac lyzeczka....................a do tego pomaga jej Emilka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ubranka111027ru5.jpg

reklama
Do góry