reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
u nas ten sposob dskonale sie sprawdził, maka zimniaczana działa cuda. polecam na potówki
a tu jestem w szoku, jestescie pewne ze nalezy natłuszczac potówki?

Witkowi robią się potówki mimo, że jest oliwkowany. Ale on się strasznie poci, nawet jak jest w samy bodziaku. To ma niestety po tatusiu (to pocenie się a nie bodziaka ;-)). Więc jak tylko te potówki wyłażą to traktuję je mąką ziemniaczaną i znikają :tak::-D

Hello wrocila mamuska marnotrawna. JEstem juz spowrotem w Irl to bede miala troche wiecej czasu. to byly najbardziej zajete wakacje w moim zyciu chyba O_O do tego wszystkiego przytylam niemilosiernie na obiadkach mamy i tesciowej, za to Oliwciia jak modelka trzyma wage przez ostatni miesiac zlapala 200 gram i pewnie znowu jest najlzejszym dzieckiem z forum 6790 za to na dlugosc rosnie ladnie ma juz 71 cm. Mamy dwa zabki juz wczoraj wyszedl drugi. Caly czas walczymy z jedzeniem, generalnie Oliwcia protestuje przeciwko czemukowliek co nie jest chrupka ciasktekiem albo bananem ew danonkiem :D
Dzisiaj wlasnie pozywila sie meta od miska ktora przegapilam Oo no i wreszcie odkryla ze na nogach mozna sie oprzec
sama jeszcze nie siada ale posadzona chwile potrzfi posiedziec sama. Z brzucha na pelcy i na odwrot tez jej sie nie chce odwracac, raczkowac nie raczkuje, czolgac sie tez nie czolga.
Ale i tak jest najspokojniejszym i najbardziej pogodnym dzieckiem jakie udalo mi sie spotkac i jakie udalo sie spotkac komukowliek innemu z tego co mowia inni.
My potowek nie mamy bo wbrew wszystkim babciom prababciom i innym pociotkom ubieram ja duzo lzej niz inne dzieci i narazie odpukac jest zdrowa a tu w irl i tak jest chlodno wiec sie raczej nie zgrzeje.
Od jutra wracam na forum na dobre

Aniay Jak miło cię tu widzieć :-D Fajnie, że wakacje wam się udały. Dobrze, że Oliwcia mogła poznać rodzinkę, bo w sumie będzie miała okazję rzadko ją widywać. A tym, że mało przybrała to się nie martw, widocznie tak ma być i już. Panienka dba o linię i widocznie chce być w przyszłości modelką ;-):-D

... a nam Mateusz od jakiegoś tygodnia zasypia między 21.00 a 22.00 i śpi bez przebudzenia do 7.30 lub 8.00 :szok: :szok:... zawsze o czymś takim marzyłam, ale i tak jestem niewyspana, bo nie mogąc uwierzyć w to, że moje dziecię tak ładnie śpi wstaję nad ranem co chwilkę by sprawdzić czy aby na pewno się nie przebudził :dull: ... wiem, wiem stuknięta jestem i nie wykorzystuje sytuacji :-D;-)

reklama
No to moja Oliwicia znowu zmienia przyzzwyczajenia jedzeniowo senne >< przez dlugi czas spala mi do osmej rano od ok 20 z lekkim rozbudzeniem na kaszke kolo 23 a dzis w nocy masakra o 23 byl placz krzyk i wrzask dopuki nie dostala amciu a potem o 6 to samo O__O

Do góry