reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Majka Zuzka sie przebudza codziennie w nicy jak zabijam komary :wściekła/y: a dzis obudzila sie o 5.40, wziełam ja do siebie i zasnela jeszcze na godzine. Jak sie obudzila byla 6.43, dałam jej mleko, przebrałam pampers i wsadziłam do wózka, ale nie chciała spac, wiec wsadziłam ja do lozeczka, dałam mnostwo zabawek i kazałam sie bawic. Samej udało mi sie podrzemac. Ona bawiła sie prawie 2h i ok 8.15 zaczeła sie robic senna wiec wstałam, do wózka i uspiłam ja i tak spałysmy do 11.15.
Ostatnio coraz czesciej wsadzam ja do łózka i niech sie uczy sama bawic. najpierw strasznie marudziła, ale sie w koncu nauczyła.
Nie jest to jednak zaawa w ciszy bo na całe gardło rozstawia zabawki po kątach łózeczka..

reklama
Ty "wyrodna" nie narzekaj, bo mój synio idzie spać o 22.00 i wstaje o 6.00:wściekła/y:, a ja ciągam nosem po ziemi cały dzień:crazy:.
hehe:-pnie narzekam:-pale wiesz:rofl2: mam jeszcze starsza na glowie a ona beznadziejnie spi w nocy, pare razy sie budzi z placzem:angry:i tez domaga sie butli..
no ale pisalam juz,ze jestem pelna podziwu co do twojej osoby:-pze jeszcze masz sily forumowac po nocy:-pi potem idziesz jeszcze do pracy

hehe:-pnie narzekam:-pale wiesz:rofl2: mam jeszcze starsza na glowie a ona beznadziejnie spi w nocy, pare razy sie budzi z placzem:angry:i tez domaga sie butli..
no ale pisalam juz,ze jestem pelna podziwu co do twojej osoby:-pze jeszcze masz sily forumowac po nocy:-pi potem idziesz jeszcze do pracy

Antosiowa jak masz jakies super turbo dopalacze to zdradź nazwę, bo ja od wtorku tez do pracy ide i milo by bylo miec tyle energii co Ty:-p:-D. A i inne mamy tez z chęcią poznają Twoje tajniki;-):rofl2:

Dziewczyny pomozcie mi:-(.Dominik dostal potowki i szczerze piszac niewiem co mam z tym robic.Wiem ze mam go nie przegrzewac ale w tych upalach juz niewiem co robic:no:.Ubieram go jak najlzej i w materialy przeposzczalne powietrze,ale niewiem czym go smarowac:no::zawstydzona/y:

ARYAN TEZ DOSYC CZESTO MIAL POTOWKI :tak:ALE GO WYCZULAM I WIEM JAK GO UBIERAC TERAZ I JUZ ICH NIE MA POPROSTU UBIEZ GO W SAMEGO PAMPERSA W DOMU A NA DWOR NIE ZAKLADAJ BUCIKOW ANI SKARPETEK:tak:JA TAK ROBIE I TERAZ STARAM SIE NIE DOPOSCIC POTOWEK:tak:A I JESZCE JEDNO JAK MALEMU JEST GORACO TO KARK BEDZIE MIAL SPOCONY PATRZ I JAK TAK BEDZIE TO POPROSTU ZDEJMIJ MU COS KOSZULKE ALBO SPODENKI;-) TYLE CO MOGE CI PODPOWIEDZIEC:-)

Dziewczyny pomozcie mi:-(.Dominik dostal potowki i szczerze piszac niewiem co mam z tym robic.Wiem ze mam go nie przegrzewac ale w tych upalach juz niewiem co robic:no:.Ubieram go jak najlzej i w materialy przeposzczalne powietrze,ale niewiem czym go smarowac:no::zawstydzona/y:

można przetrzeć spirytusem salicylowym delikatnie. i posypac mąką ziemniaczaną

reklama
Do góry