reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
juz to pisalam we wniosku, i niestety numerek sie liczy bardziej.....

biurwy paskudne :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

a może kredyt hipoteczny, ja mam aż na 25 lat, ale płacę raty po 60 pln i mam je malejące, co miesiąc mniejszą o kilka złotych :tak:
no i z wesela zgarniecie, bo nie ma bata :tak: weselne pieniąchy to świetna okazja na mieszkanie, lepszej raczej nie będzie, chyba że wygrasz w totka :laugh2:
jak pójdziecie na swoje to i tak babcie będą do wnusia przybiegać, dokarmiać sałe wasze gniazdko i pewnie nie raz sypną groszem. każdy kto się urządał pamięta ile to kosztuje.
Trzymam kciukasy za dużo kasy :-) :-) :-)

a u nas chyba tez zeby ida bo Laura od kilku dni nerwowo spi, wklada wszystko do buzi ,rece doslownie cale i zmierzli sie na potege,a jak jej dzis dziaselka dotknelam to plakac zaczela wiec chyba boli:baffled::confused::eek::szok:

Jeremi tez ma nieźle opuchnęte dziąsełka na dole i Pani pediatra powiedziała, że mam szukać ząbków, bo pierwszy może się już pokazać nawet za tydzień :szok::-):-):-) ..... albo i za miesiąc, bo ząbki płatają figle ;-)

Rochu się wybudza .
Kładę go spac, zasypia i krzyczy przez sen, płacze, czasami się wybudzi.
Czasami pomaga jak dam mu cos do picia ( herbatke np.), ale nie zawsze.
Pilnuję by w ciągu dnia wszystko było w miare spokojnie, bo jak wiadomo niektórzy twierdza,że dziecko w śnie odreagowuje dzień.
Możecie coś poradzić??
Dodam,że w dzień to roześmiane dziecko i baaardzo komunikatywne ( Roszko zaczepialudzi wkoło;-)).

reklama
hmmmm .... może ząbki go męczą ... smarujesz mu jakąś maścią ? można tez podawać Nurofen czy coś innego co działa przeciw zapalnie. Herbatka może pomagać, bo generalnie smoczki to uspokajacze.

Do góry