reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Zuzka ma z Filipem coś wspólnego - też gardzi lewym cyckiem :-)

Kupiłam Bebiko Omneo - fuuuuj ja capi. No, ale Zuzanna pałaszuje i jakby mniej ulewa. Ale dalej sra na potege. dziś ją przebrałam a za 15 minut znów sie obsrajtoliła... :wściekła/y: Dodatkowo na flore bakteryjną w brzuszku wsypuje jej do mleczka accidolac (przez 10 dni).
Mam jeszcze pytanie - czy mogę wpuscic Vigantol do mleka zamiast bezpośrednio do buzi?

reklama
Karlam, ja tez miałam taki kryzys , bo mój mały dopiero tydzien temu przestał jesć regularnie co godzina...i w związku z tym koszmarnie bolały mnie cycki....

Dziewczyny bez przesady.
Każda z nas wie co jest najlepsze dla dzidziusia i dla mamy. I każdy z tych sposobów karmienia ma swoje plusy i minusy.
Grunt by dzidziuś był najedzony i mama zadowolona.:tak:

A co to jest Vigantol...?

Vigantol to witamina D3 :-);-)

a przed chwilą wyczytałam że kryzys cyckowy ma się w 3-6 tyg po porodzie i w 3 miesiącu więc dziewczyny uwaga uwaga!

mąż mu tłumaczy, ze jak będzie miał 18 lat, to zrozumie ze cyc, to dobra sprawa:oo2: :huh:

Mój tłumaczył Witkowi, że sam by się z wielką chęcią przyssał do maminej (czyli mojej) piersi, więc niech nie wybrzydza, bo tatuś wypije mu całe mleczko ;-):-D Ale synuś nie posłuchał :no: A Witek gardził prawą piersią :-( A potem to już całkiem mu się te moje cycki nie podobały :szok::no::wściekła/y: Co za wybredne dziecko :zawstydzona/y:

a mnie chyba wlasnie dopadl kryzys cyckowy co w polaczeniu z faktem ze moja niunia coraz bardziej woli butle lekko mnie dobija, ciekawa jestem ile jeszcze pokarmie chcialabym zeby chociaz te 100dni zaliczyc a potem to juz jak Bog da..
wczoraj niunia gardzila jedzeniem, miala ochote wylacznie na picie ale dzis znowu ladnie jadla, no i wreszcie zaczyna wygladac jak dobrze odzywione dziecko a nie jak szkieletorek...

okej wyrodna matko... :-) ale co jesli ja wpuszcze krople vigantolu do flaszki a Zuzka nie zje wszystkiego? It doesn't matter?
:-)

z cyklu nie na temat:
ogladałam własnie "Ja Wam pokaże!" - (nie udało nam się być na tym w kinie) i uśmiałam się po pachy :-)

co do cyckow to u mnei tez lewa piers popadla w niełaske :-( Vigantol wkraplam do buzi tak jak to robi Abeja ;-) (chyba to Ty Abejko o tym nam mowilas na spotkaniu) i uwazam ze jest to bardzo wygodne bo pewna jestem ze maly dostal tyle ile mial :-)

pomylily mie sie kierunki haha woli lewa od prawej
a jako,ze jestem wyrodna to notorycznie zapominam o tej witaminie dla Martusi bo jako,ze podaje jej na lyzeczce to dla mnie bardziej skomplikowane jakos:confused:;-)a Natalka czesto nie wypije calego mleka...czasem tez wiecej tych kropel wpadnie niz trzeba:eek::-D;-)Ale zdrowe dziewczyny sa:cool2:;-)mimo,ze maja taka matke:-p;-)jakos sobie radza;-)Tyle,ze Martusi ciagle wyskakuja plesniawki na ustach nie na jezyku-czyzby z brudu:dry::-D, i ciagle ja musze smarowac fioletem bo aftin jest za slaby

reklama
Nadia też mi robi jazdy na niejedzenie z którejś piersi na początku to była prawa a po zapaleniu piersi lewa ale się nie dałam i darła się aż w końcu stwierdziła że nie ma innej możliwości jak najedzenie się z tej fuj piersi albo głodowanie przystawiałam też przez jakiś czas z pod pachy i wtedy ssała natychmiast. Bezlitosna jestem!!!;-) A witaminkę D3 też podaję po kąpieli kroplomierzem prosto do buźki.

Do góry