reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
Powiem wam szczerze, że karmienie butlą jest nawet dość wygodne, bo pory karmienia są w miarę unormowane, maly przesypia ok 7-8 godzin w nocy, pić mu może dać każdy, więc mogę sobie wychodzić. Ale ja i tak wam zazdroszczę tego karmienia cyckiem :sad::sad::sad: Chciałam karmić Witka zdecydowanie dłużej niż mi to wyszło :-(, ale życie pisze różne scenariusze. Mam nadzieję, że jak urodzę drugie dziecię to będę mogła wtedy karmić piersią dłużej :tak:

tez bym chciala dolaczyc ale niestety moje dziecko niepozwala, dzisaj wogole strajkowala z jedzeniem jakimkolwiek, a na noc dostala zielonej grudkowatej kupy i nie wiem ile pospi bo prawie nic nie zjadla na wieczor wiec ja ide spaciu puki jeszcze moge...

dzieczyny totalnie jestem za cycem:tak: :tak: nie po to przeszlismy z Rochem dluga droge do cyca by sie teraz poddac:no:
ale na glodniaka w imie idealow cycowych tez synka trzymac nie bede:no: po pierwsze tak sie nie godzi, po drugie nie da rady bo Rochu jak glodny to zly i oznajmia calemu swiatu glosnym rykiem ze jest glodny lub ze nie dojadl:tak:

dziewczyny podziwiam was za karmienie piersią :-) ja miałam jakiś kryzys psychiczny związany z karmieniem i przez to mleko mi zanikło 4 tyg po porodzie.. i jestem przyzwyczajona już że moge wyjść kiedy chce z domu, śpie całą noc (od 21 do 6), mała zawsze pojedzona, zadowolona.

dlatego nie jestem przyzwyczajona żeby moja córa jadła np co 50 min (jak tu któraś napisała), nie spać w nocy długo itd i za to was podziwiam że macie na to siłę :-)

Fakt faktem że karmienie cycem jest wygodniejsze i zdrowsze dla maluszka, ale karmienie sztuczne też chyba nie jest takie złe.

Ale oczywiście nie mówie że jest lepsze :-);-)

CHCIAłABYM MIEć TYLE SIł CO WY NA KARMIENIE DZIECKA, ale niestety nie miałam :confused:

BRAWO MAMUśKI :-)
a020.gif
a030.gif

TYLKO MNIE nie zlinczujcie za karmienie sztuczne
c045.gif

dzieczyny totalnie jestem za cycem:tak: :tak: nie po to przeszlismy z Rochem dluga droge do cyca by sie teraz poddac:no:
ale na glodniaka w imie idealow cycowych tez synka trzymac nie bede:no: po pierwsze tak sie nie godzi, po drugie nie da rady bo Rochu jak glodny to zly i oznajmia calemu swiatu glosnym rykiem ze jest glodny lub ze nie dojadl:tak:

Zgadzam się z Tobą w 100% jak by moja Julcia nie najadała się cycuszkiem to też bym ją zaczęła dokarmiać :tak: bo bez przesady

no to ja karmie tak czesto bo moj misiek je czesto ale malo, nie wiem w sumie dlaczego, chyba szybko sie najada a potem szybko glodnieje :-( powiem Ci ze ja juz powoli trace sily :-(

reklama
a moje dziecko mówi kategorycznie NIE dla piersi, szczególnie lewej. prawa jeszce wyssie jak jest mało przytomny:-D
a tak po prostu zamknie dziuba i się rozgląda i udaje ze wogóle nie wie o co chodzi,a napewno nie widzi cyca:crazy: . ajak jest naprawde głodny, to na widok cyca i próbie włozeniu mu go do buzi, podnosi wrzask:growl:
a mąż mu tłumaczy, ze jak będzie miał 18 lat, to zrozumie ze cyc, to dobra sprawa:oo2: :huh:

Do góry