reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Jestem w szoku:szok: Filip ty mały głodomorze;-):-) Ela chyba sie nie obrazilas:confused:

A moja Julcia waży prawie 6 kilo i ma 63 cm długości:tak: też do maleństw nie nalezy:no:

reklama
no niby a co mam sie obrażać?:-)
moja mama tez zdziwiona ze on tyle w siebie zmieści. a jaki brzuch później ma:-D :szok: :laugh2:
ale z drugiej strony wcale nie wygląda na grubasa, tylko dobrze odżywione dziecko;-)

wiecie co ostatnio byla u mnie kolezanka z synkiem, on je jak dorosly czlowiek :szok:ma 2 latka wazy 19kg.W dzien jest u babci, ktora go bardzo lubi karmic i ciagle mu cos daje do jedzenia a on nie protestuje a babcia sie cieszy z reszta wszystkie jej dzieci maja problemy z nadwaga..Ja sie ciesze,ze Natalka jak juz czegos nie chce jesc to ostentacyjnie wypluwa;-)i nie da sie jej wcisnac na sile:-)

sa z jednego roku;-)choc az 9mscy roznicy
w tv pokazywali chlopczyka co ma rok i wazy 25kg i na mleku matki:szok::szok:;-)

Monka a moja mama znow odwrotnie z tym karmieniem niz Twoja:-Djako,ze niewiadomo co mi ugotowac na obiad bo nic nie moge jesc;-)to powiedziala,ze moze szybko i tym razem przestane karmic:-Dale nie mam zamiaru:-p;-);-)

Ela duzy chlopak...a jaki ma brzuchol..zal mi go bo tez bedzie mial problemy z nadwaga ale babci sie wydaje,ze to zdrowo a on nie ma chwili,zeby czegos nie jadl albo nie chial jesc.

Moja Emilka nosi ubranka na 80-86 ma 14 miesięcy i wazy 10 kg Natalkę ubieram w ubranka r.62 i ważyłam się z nią w domu to wyszło mi, że wazy 5100

Natalka wazy 10kg 80cm,wydawalo mi sie,ze nie jest znow taka drobna:-Dtzn,ze jest normalna;-)ale juz sama nie wiem:eek::eek:;-)

reklama
Wiecie co ja sie i ciesze i dziwie,ze takie male dziecko juz przesypia cala noc:szok:bo wg mnie;-)powinno sie budzic choc raz w nocy,zeby dobrze przybierac na wadze..a Marta juz pare nocy po rzad je o 22 i potem o 6 dopiero i to ja ja budze przewaznie.Przybiera ok wazona byla zanim zaczela tak ladnie spac;-)a cyce dzis mialam po 8 godzinach jak kamienie...

Do góry