reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Monika mnie to wlasnie zdziwilo,ze moze mu nie smakowac:confused:no ale Marta wczoraj nie chciala napic sie Bebilonu bo nie odciagnelam swojego a wybralismy sie na zakupy i dala mamie koncert.Myslalam,ze nie bedzie problemu bo pila go juz ,choc tylko raz..
Nie martw sie:tak:w takich okolicznosciach w jakich byliscie to sie nie dziwie,ze sie tak stalo..tak sobie z reszta myslalam,ze bedzie ciezko podtrzymac laktacje po tygodniu pobytu w szpitalu to jest bardzo dlugo dla dziecka,zeby sie nie odzwyczaic.Jedynie pozostaloby odciaganie i podawanie butla ale jesli i tak nie chce...W Marte mama wcisnela 50ml a jak wrocilam to sie rzucila na cyca..
To jest druga strona medalu;-)zeby dziecko umialo i wypic z butli w razie czego..
No ale rozumiem,ze moze byc Ci przykro..tyle,ze sie nie obwiniaj bo robilas co moglas.

reklama
Co do wprowadzania nowych rzeczy do diety tonajpierw dostanie soczek, bo jeszcze nie dostal (znowu ma jakies uczulenie na buzi i pomalu sklaniam sie do tego, e to jednak Nivea :-( ), a dopiero tak po tygodniu, jak nic sie nie bedzie dzialo to dosanie same jabluszka. Zanim zje obiadek, to chyba zdarzy skonczyc te 4 miesiace.
No i wszystko jest w porozumieniu z pediatra. Sama by takiej decyzji nie podjela.
Dzieci na butli maja wczesniej wprowadzene inne jedzenie i wlasnie od czwartego miesiaca (czyli po skonczeniu 3) maja diete rozszerzana.

Skakanka dzięki za zrozumienie. Faktycznie to nie jest dla mnie łatwa sprawa :-( A Bebilon mojemu synkowi też nie smakował, zresztą jak go sama spróbowałam to faktycznie ma zupełnie inny smak niż Nan i mi też on nie odpowiadał ;-)

Monika witaj w klubie :-(u mnie potworne problemy z laktacja Natalce podaje bebilon i jakoś go toleruje tyle , że na początku też nie chciała pić więc dosypywałam jej troszkę cukru a potem z dnia na dzień coraz mniej i teraz pije samo mleko........chodzę załamana.Paweł probuje mnie pocieszyć , że my byliśmy karmieni butlą i żyjemy ale dla mnie to marne pocieszenie bo chciałam karmić Natalkę jak najdłużej piersią a tu lipa:-:)zawstydzona/y: nadal walczę z laktatorem ale praktycznie nic nie leci jedynie mam w nocy trochę mleka i mała ok.5 sobie troszkę podje i to wszystko:baffled:

A moja Emilka smoczek żarłoczek mały rośnie jak na drożdżach i waży już bagatela 5600g. Czuć ten słodkie ciężarek, ale go kocham nad życie. No i ciągle tylko na cycu, póki co zamierzam karmić do końca 1 roku.

te dziewczyny ktore musza odstawic od cyca bo maja problme z pokarmem albo skaze to rozumiem, ale Elu czemu ty chcesz odsawic? ja myslalam o tym bo zalamywaly mnie kolki ale teraz juz jest lepiej i mam zamiar karmic cycem jak najdluzej choc nie dluzej niz 6 miesiecy :-) zauwazylam ze coraz wiecej matek rezygnuje z karmienia piersia :-( i wlasnie niebardzo rozumiem dlaczego... :-(

bo Filip prawie za kazdym razem żyga moim mlekiem. :-( oprócz nocy. wiem ze to pewnie ja coś jem, tylko nie mam pojęcia co, bo żyga kazdego dnia, nawet jak zjem samego chleba czy ryżu
no i nie najada sie nawet z obu piersi. a jak mam dokarmiac po każdym ssaniu, to chyba wole juz oprzejsc na modyfikowane.

Ela zrób badania i sprawdź czy to przypadkiem nie jest nietolerancja laktozy bo z tego co się orientuje to on właśnie objawia się uporczywymi wymiotami:tak:

reklama
nie bylo mnie tu troche czasu, niestety mala coraz bardziej absorbujaca sie robi a maz na bezrobociu chwilowo to tez przy kompie wysiaduje. U mnie tez problemy z cycami, a w zasadzie jednym. Pecherz mi sie na sutku zrobil i cholera czasem jak sie mala zle przyssie to boli. I wogole lewa piers pobolewa po karmieniu mocno, ale narazie karmie.
Walczymy z zapaleniem oczkow, plesniawkami, zielonymi kupkami wieczorem... Od dwoch dni nie ma wysypki jest za to straszliwie sucha skora, tez walczymy, no i sie troche stresuje bo nie wiem jak z tyciem Oliwki. w srode do lekarza prawdopodobnie sie wybiore.

Do góry