reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

reklama
Ja też nie mam tego problemu, po kąpieli masuję główkę recznikiem a potem jeszcze wyczesuję szczoteczką. A ten produkt to Olejuszka z serji "Skarb Matki"

moj MIchas tez m taka dziwna skore na glowie, jakby zoltawa i si eluszczy, to samo ma na brwiach i wlasnie nie wiem co to, gdy mial tak na czole to pediatra powiedziala ze mu sie poprostu skorka luszzy i to minie, wiec to chyba nie ciemieniucha...

Marcie tez czasem sie pojawia troche ciemieniuszki.Ostatnio nalalam troche Salicylolu, jest taki bardziej tlusty i gestszy niz oliwka, na gabke i przetarlam jej glowke przy kapieli i zniknela.

U nas na rączkach pojawila się taka lekka kaszka. ne ma to koloru, tylko zauwazylam to jak jej dotknęłam. Musze zmienic oliwkę chyba ;-)

Ja synkowi po każdej kąpieli też smarowałam główkę oliwką i czesałam go, ale i tak się pojawiła ta ciemieniucha. Niestety on zaczyna mieć tego sporo. Jak go nasmarowała dość mocno wczoraj przy kąpieli to dziś dość długo go wyczesywałam. Ale tego się posypało :szok: Lecz jeszcze nie wszystko mu zeszło :-( jutro będzie powtórka z rozrywki, aż do skutku :tak:

A czy wasze dzieci zaczęły się już ślinić? Bo mój synek ślini się od jakiś dwóch tygodni i zastanawiam się czy przypadkiem nie zaczyna ząbkować :confused::baffled: Ale sprawdzałam dziąsełka i nie ma ich opuchniętych :confused:

reklama
Do góry