reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OPIEKA NAD DZIDZIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Magdaleona-sprobuj czopkow glicerynowych dla niemowlat,mi pediatra tak polecal gdyby Wiki miala takie problemy (na szczescie nie ma i oby nie miala) ale pediatra mowil ze w takim przypadku uzyc wlasnie czopka dla niemowlat,termometr jest dobry tylko na chwilke,potem juz dziecko moze sie przyzwyczaic i bez termometru kupki nie zrobi (znalam taki przypadek),zycze powodzenia

reklama
Magdalena można też wziąc kawałek mydełka umoczyć i w pupce pokręcić. Tak robiła moja mama i siostra. Pomagało. Ja mam już czopki kupione przy okazji jak dla siebie kupowałam, na razie sa nie potrzebne. Mieszam jeszcze pokarm z cycków i sztuczny-no cóż taki lapsik chce jeść. Już wolę zmieniać co chwilę pieluchy niż patrzeć jak sie maluch meczy.

Jutro skoro świt jedziemy do lekarza na wizyte patronażową. Tatusiek Michu nas umówił na 9.10-kto się wyrobi???
Ciekawe ile Mały przybrał? Toż po takim żarciu chyba nie zgubił ;D

my na szczęście problemów z kupkami nie mamy... za to są problemy z pielęgnacją skórki - łuszczy się pod paszkami w pachwinkach, zgięciach łokci i tym.. no "przedziałku" na pupce :( w pachwinkach są aż ubytki ale małej jakoś to nie przeszkadza dziś zastosowałam mąke ziemniaczaną może to pomoże bo poza tym pupcia wygląda ładnie...

Witam
Kosmisprobuj parafiny w aptece do kupienia za okolo 4 zl. W szpitala polozne zalecaly bo dziewczyna na sali tez miala ten problem. U nas Majeczka ma sucha na stopkach i tez smarujemy i juz widac roznice. mam nadzieje ze tobie tez pomoze.

Moja Karolinka też ma problem z kupką niestety, do tej pory robiła prawie po każdym jedzonku a teraz już dwa dni nic, dziś jest trzeci dzień, jak nie zrobi to chyba jutro wybiorę się z nią do pediatry. Przy okazji ją zważy, pojutrze nasz Skarb skończy miesiąc :)

my od 3 dni mamy problem z kupkami-do tej pory mala robila 3-4 dziennie a teraz tylko 1 rzadka i taka bombe ze prawie w pieluszce sie nie miesci i taka smierdzaca,ze ho ho.a kupka i tak jest robiona z moja pomoca,znaczy masazyk,rowerek,herbatka rumiankowo-koperkowa i za kilka godzina kupcia jest.jak bedzie tak sie utrzymywac to tez chyba skonsultuje sie z lekarzem bo nie wiem co moglo spowodowac zmiane kupki,przeceiz na mleku jest od dawna a problemy sa od 3 dni.

Moja Karolinka zrobiła w końcu kupkę i to już dwie dzisiaj, z tym ze też bardzo rzadkie. Ale mam inny problem: jak ją karmie czasami dziwnie się zachowuje, ssie i nagle zaczyna się denerwować kopie nóżkami, wywija rączkami i piszczy. Nie wiem o co jej chodzi, dzisiaj pobiła rekord: zaczęła tak strasznie krzyczeć że szok. Nie wiem czy ja mam mało mleka i za słabo jej leci i się denerwuje? Jak naciskam na brodawki to mleko leci więc jej do buzi też powinno. Może któraś z Was też tak miała???

iza! - Moj Maly zachowuje sie czasami identycznie i tez nie mam pojecia o co mu chodzi...??? Troche martwi mnie, ze moze cos go boli :(

Iza-ja tez tak mialam i mam i znalazlam przyczyne,moja mala sie czasem ssala pieknie a czasem okropnie denerwowala sie przy piersi,plakala,odchylala glowke na wszystkie strony ciagnac jednoczesniee moja brodawke ze soba co okropnie bolało,prezyla sie,kopala i wogole.tez sie martwilam,ale znalazlam przyczyne-po prostu nie byla glodna.wiem to stad,ze zaraz po tym dawalam jej butle a ona nawet jej nie chciala wziac do buzi.powtarzalo sie to kilka razy i zrozumialam ze napewno chodzilo o to.teraz caly czas jak ja przystawiam do piersi to tak sie zachowuje ale przyczyna jest inna-pokarmu za malo jak dla niej i sie denerwuje a poza tym przyzwyczaila sie juz do butli do jej szybko leci i nie musi sie tam natrudzic jak przy piersi.wiec nie martwcie sie dziewczyny,moze Wasze dzieciaczki tez nie sa glodne,moze po prostu chca byc blisko Was.ja baredzo zaluje ze nie moge karmic piersia tak jakbym chciala,mala juz zupelnie jej nie toleruje a mi serce peka z tego powodu.

reklama
Iza-mam pytanie, czy Karolinka zrobila kupke sama czy jej troszke pomagalas?i czy pzrez te 2 dni jak jej nie robila to zachowywala sie jakos inaczej,cos zaobserwowalas?moze bolala ja brzuszek,moze stekala albo cos innego?czy bylo wszystko jak dawniej?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry