reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OPIEKA NAD DZIDZIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziękuję Ewcik, raźniej mi teraz bo już się czułam jak jakiś truciciel i brałam winę na siebie i to co jem. Myślałam, że może jogurt naturalny (jadłam kubek dziennie, innych pochodnych mleka i samego mleka nie jem-dmucham na zimne, choć czytając o diecie karmiącej dowiedziałam się, że nie jest regułą reakcja alergiczna na wymieniane tak często produkty uczulające) lub słodycze (Wy też macie taką ochotę w czasie karmienia piersią?). Wiecie może jak długo mogą się pojawiać te chrostki-u Borysa są już tydzień i jest ich dużo?

reklama
Hatorska, u marcówek wyczytałam ze ok 4 tygodni ale pediatra mi powiedziała ze nawet do 3 miesiecy

Dori jeżeli nawet to alergia to musisz odczekać do tygodnia na reakcję po odstawieniu danego produktu.
Wczoraj zauważyłam że Oliwka ma jakieś zgrubienie pod lewą brodawką, prawa jest ok. Czytałam, że od hormonów od matki dzieci mogą mieć powiększone sutki i może się wydzielać substancja jak pokarm i nie wiem czy to jest to ???

Moja Karolcia na początku jak przyszłam z nią ze szpitala miała strasznie powiększone sutki, dosłownie wyglądało to jakby jej piersi urosły. Położna kazała mi robić okłady na nie bo stwierdziła że mogą ją boleć i żeby jej ulżyć. Od jakiegoś tygodnia już nie są powiększone, codziennie robiłam jej okłady z kwaśnej wody (altacet) na jakieś 15 min i pomogło. A może samo też by przeszło. Magdaleona jeśli Oliwka ma jakieś zgrubienie i to tylko przy jednej piersi to raczej nie jest to. Trudno powiedzieć, może lepiej jakby obejrzał to lekarz.

Magdalena25 DZIEKUJE, SUPER SIE CZYTA - W NIEKTORYCH MIEJSCACH JAKBYM O SOBIE CZYTALA ;D

Anek@ jakbyś chciała wersję książkową (choć mi wystarcza wydrukowany pdf) to można zamówić na allegro. Widziałam też "Język dwulatka" tej samej autorki - jesli któraś trafi na to w necie to poproszę o linka :) Za jakiś czas się przyda.

moja mała wieczorem zasneła bez cyckania i dzisiaj rano tak samo po butli z mamusinym mleczkiem!!! sukces ;D

A my mamy problem z kupkami... do tej pory roboła 3 - 4 kupki dziennie ale od tygodnia z trudem robi 1! Od 2 dni pomagam jej wieczorkiem z termometrem (no i ma sporo kupki...) Często boli ją brzuszek i bardzo się pręży i kopie nóżkami. Nie pomogły rowerki, masaże, esputikon, i herbatki na trawienie. Od 2 godzin trzymam małą na rękach bo co chwile przebudza się z krzykiem i sama nie jest w stanie się uspokoić (po masażu brzuszka na chwilkę zasypia)
Czuję że dziś też będę musiała użyć termometru do wywołania kupki ale to nie rozwiąże problemu.
Lekarz mówi że na piersi dopiero jak dziecko nie robi kupki 3-4 dni mówi się o zatwardzeniu ale ja widzę jak ona się męczy. Coś poradzicie?

reklama
magdaleona - wspolczuje :(
niestety nie wiem jak ci pomoc - wiem tylko ze rozwiazanie z termomertrem nie jest dobre na dluzsza mete ...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry