reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OPIEKA NAD DZIDZIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dori-jesli chodzi jescze o te krostki to mnie zmartwilas bo Wiktoria ma wlasnie suche krostki na calej buzi,nawet na uszkach i te zotle strupki kolo noska,jesli okaze sie ze to skaza to sie zalame bo przeciez mala jest karmiona mlekiem z butli a te sa na mleku krowim,poza tym ja jestem wegetarianka i nic poza nabualem nie jem wiec juz totalnie nie bede miala co jesc.na szczescie jutro wizyta u lekarza to sie dowiem.jesli chodzi o kichanie to mala tez kicha ciagle a czsem ma problem z oddechem,chrzaka i rzęzi wiec psikam jej sterimar i jak jakas wydzielina wyplynie to usuwam gruszka. kupilam dzis sobie ksiazke"jezyk niemowlat",bardzo ciekawe informacje sa tam zawarte,na razie tylko spojrzlam na to okiem ale juz widze ze to madra ksiazka.

reklama
Marto, nie martw się na zapas. Klaudia ma suche i szorstkie krostki dopiero po zastosowaniu lekarstwa, wcześniej to były pryszcze i takie szorstkie plackowate miejsca bez specjalnych krostek. Wkleję Wam zdjęcie jak to wyglądało, chociaż nie widać tych strupków na brwiach. No i jeszcze cała główka we włosach zsypana, dekolt i szyja zwłaszcza z tyłu. A co do strupków to nie wiem co mogę poradzić. Ja na początku myślałam że Klaudia sobie zdrapała krostkę przez sen i po zaschnięciu ropki takie coś zostało ale okazało się że to gruczoły produkowały tego w nadmiarze. Najlepiej jak pokażesz Wiktorię lekarzowi.
DSC01119.jpg

Poza tym Idzia chyba jutro idzie do lekarza z Kamilką i może przyniesie jakieś nowe info.

Dori-jutro idziemy na szczepienie to akurat lekarz zobaczy mala to wszystko sie wyjasni.moze to alergia,bo ja jestem uczulona na pylki i dzis na spacerze myslalam ze zdechne,ciagle kichalam i bolaly mnie oczy a jak wrocilysmy ze spacerku to maz sie pyta czy mala plakala bo ma zaczewienione oczka a ona sobie smacznie spala w wozeczku.moze tez jest uczulona,czytalam ze alergie wziewna jesli ma mama to istnieje 50% ze maluch tez odziedziczy.

a tak wyglada wlasnie buzka mojej malej,zdjecie robione przed chwileczka,krostek niby nie widac ale jest ich mnostwo i sa suche i szortskie.

to tak jak u nas - krostek niby nie widac - ale pod swiatlo sa widoczne doskonale ...
ja juz 3 dzien nie jem nabialu - ale mam pytanie do matek na diecie bezmlecznej - co z jajkami - tez nie jecie ???

a ja do lekarza ide dopiero w nastepna srode - wiec predzej wy dostarczycie jakichs informacji :)

Ja jajka jem. Nie jem pochodnych mleka; trzeba uważać na masło, serwatkę czy mleko w proszku ukryte w słodyczach. Jako źródło wapnia polecam sezam: czyli sezamki, chałwa :) oraz pestki dyni, słonecznik, migdały, natkę pietruszki, suszone morele.

hatorska - dokladnie :) kupilam ostatnio ciastka bez mleka i jajek (holenderskie i digestive)- moge wreszczie cos slodkiego zjesc :) i dzieki za info  dotyczace sezamu - ostatnio zjadlam cala chalwe i mialam wyrzuty sumienia - widze ze niepotrzebnie :) musze kupic jeszcze migdaly i suszone morele

Ja jajek nie jem, ale podobno można przepiórcze.

Ja jem jajka i dużo nabiału, codziennie płatki z mlekiem. Jak na razie małej nic nie ma i oby tak dalej. Współczuje wam dziewczyny że macie takie problemy ze skórkami maleństw i musicie sie tak ograniczać :(

reklama
ja mam nadzieje ze to nie uczulenie na bialko i samo przejdzie w koncu - uwielbiam nabial :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry