reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OPIEKA NAD DZIDZIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kubuś lubi sie kąpać jest spokojny czasem zapłacze jak go wyciagam z wanienki ale po chwili się uspakaja i uwielbia jak ma gołłą pupcie i nużki czasami jak bardzo marudzi w dzień to zdejmuje mu pieluszkę i odrazu się uspakaja. Staram się kąpać małego codziennie i o stałej godzinie o 20.
Na spacerek zakladam mu 2 rękawki i przykrywam kocykiem a w domu maluszek jest w ubranku czasami w rożku ale wtedy nie zakładam śpioszków bo malemu zagorąco

reklama
czarownica z rękawkami różnie, jak grubszy pajacyk to krótki rękawek podspodem... jak mała nie śpi to jest tylko w ciuszkach jak przysypia już przy odbijaniu mi na ramieniu to przykrywam plecki cienkim kocykiem podobnie przy jedzeniu, w łóżeczku śpi w tej chwili pod rozłożonym rożkiem - na początku spała w rożku i pod cienkim kocykiem...

rybcia - grzeczna masz core :)
dori -tez pozazdroscioc ze malenstwo samo usypia :)

u nas kapiel jest po 19 - potem jedzonko i lulu - teraz malajuz spi ale jestem ciekawa kiedy sie obudzi bo tylko 7 minut ciagnela cyca - pewnie sie nie najadla i bedzie zaraz repeta :)

Anek@ moja Oliwka też nienawidziła kąpieli - darła się w niebogłosy jakby ją ze skóry obdzierali. Ale bardzo zmniejszyłam temperature wody - teraz kąpie ją w takiej letniej wodzie, jak wkładam rękę to nawet nie czuję że jest ciepła i mała baardzo polubiła kąpiel od tego czasu. Może przypatrz się skórze dziecka, Oliwce wcześniej robiła się skóra jakby marmurek (wzorek) a tera znic żadnego zaczerwieniania od zbyt ciepłej wody skóra jest jaśniuteńka...

Dziewczyny te co mają problem z kupką maluszka,mam do was pytanie czy jecie dużo słodyczy i czekolady.Bo jak tak to maluszek przez to właśnie nie mo,ze zrobić kupki.Ja od porodu nie jem nic słodkiego i malutka robi kupke bardzo ładnie.

Rybciu, ja nie jem wogóle słodyczy. Pozwalam sobie tylko czasami na biszkopty lub herbatniki. Klaudia na początku też robiła ładnie kupkę ale teraz każda kupa to dla niej męczarnia. Wczoraj stękała i prężyła się od 6 rano do 13.

Wczoraj wypróbowałam herbatkę koperkową Krugera i jest rewelacyjna. Zastosowaliśmy ją już 3 razy i 3 razy po 5 minutach kupa była już w pieluszce.

Dziewczyny, a co na kolke? :(
Ala od 2 dni krzywi sie i prezy. Czuc, ze przemieszczaja sie jej gazy w brzuszku i nie chca wyjsc :( Czy ja cos jem nie tak? Czy moge jej cos podac? Jaka herbatke do picia dla mnie polecacie?

A jeszcze pytanie o kupe ;) Czy ciemnożółta, bardzo rzadka z grudkami jest ok? ;)

co do ciemnożółtej to nie pomogę ale moja też robi bardzo rzadkie z grudkami i pediatras powiedziała że przy karmieniu piersią tak może być.

na kolki my wypróbowaliśmy już esputicon i infacol. Pomagały tylko pierwszego dnia. Ale moja koleżanka chwaliła bardzo ten drugi. musimy sie jeszcze zaopatrzyc w espumisan. wydaje mi się, że to zależy od dzidziolka. kazdy moze zareagowac inaczej.

Juz wlasnie kupilam infacol i raz malej podalam. Zobaczymy co bedzie. Zastanawiam sie jednak ciagle czy to od mojego jedzenia czy moze od polykania powietrza?

reklama
a+t+? kolki to takie świństwo które nie wiadomo skąd się bierze. moja mała dała wczoraj taki koncert jak nigdy. to nie był płacz tylko przeraźliwy krzyk na który nic nie pomagało mimo że cały dzień przed jedzonkiem dawałam infacol. ja jem praktycznie co dzień to samo bo mam zakaz na białko i małe pole manewru a kolka raz jest raz jej nie ma.
mam nadzieję że u ciebie lekarstwo pomoże

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry