reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OPIEKA NAD DZIDZIA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
kolki to cos okropnego,zawsze dzidzia wybucha placzem,znaczy w sumie wydziera sie okropnie,jakby ja ktos odzieral ze skory i ten wrzask nie ustepuje a nawet sie nasila.po kilku minutach moze nastapic chwila spokoju,potem znowu to samo,to moze trwac od kilkunastu minut do kilku godzin,co bylo w naszym przypadku.mala jak miala kolki (na szczescie przez caly ten okres wystaply 4-5 razy) to bylo to cos okropnego,najgorsze uczucie na mnie na swiecie bo mala sie tak wydziera,tak ja bolalo a ja nie umialam jej pomoc i plakalam razem z nia,nosilam ja na rekach,przytulalam,glaskalam.gdy sie uspokajala na moment,kladalam ja na brzuszku i masowalam brzuszek-to przynosila ulge.ssanie piersi tez jej pomagalo,oczywsicie wszystko na krotko ale zawsze to cos.potem poszedl w ruch infacol i bylo nawet niezle,herbatka koperkowa napewno nie zaszkodzi,nalezy tylko pamietac ze nie mozna jej stosowac zbyt dlugo.

reklama
czyli na kolki to herbatka koperkowa, a co na lepsze wyproznianie sie naszych maluszkow ??? wiem ze juz pisalyscie ale nie mam czasu przegladac calego watku :)

Idzia-ja piłam herbatke rumiankowo-koperkowa na lepsze wyproznianie sie dzidziolkow lub podawalam malej do picia jak chcialam miec szybszy efekt:) i pomoglo.

dzieki marta :)
wczoraj kupilam sam rumianek do przemywania twarzy malej ale moze tez postaram sie to pic :) moze bedzie smaczne ;D

Ja też przemywam buzie małej rumiankiem po kąpieli :) a reszte wypijam ;D nawet jest niezłe.

moja mala ma na buzi jakies krostki,nie sa one zbyt widzialne ale strasznie suche i takie jakby szorstkie w dotyku,takie nieprzyjemne,bardzo suche i z dnia na dzien jest ich coraz wiecej tylko na buzi,nie przemywam jej niczym buzki ani nie smaruje odkad to ma bo nie wiem co to jest.nie potowki bo juz miala,moze jakas alergia?

Marta a może to trądzik? Albo pokrzywka? Jeżeli już chcesz czymś smarować to polecam sudokrem. Można śmiało go używać, bo jest dobry nawet gdy maluszek ma alergię.

Ale jeżeli to trądzik to mi pediatra nie kazała niczym smarować tylko przemywać 3 razy dziennie przegotowaną wodą. Z tym,że trądzik to są takie ropne wypryski a u Wiktorii piszesz że są suche.
Jak już pisałam Klaudia ma teraz skazę łojotokową i te krostki są właśnie suche i szorstkie z tym że stały sie takie dopiero po zastosowaniu lekarstwa więc u Was to chyba raczej i oby nie to.

widze ze wszystkie macie problemy ze skora dzieci ... masakra

reklama
Dori napisz cos wiecej o tej skazie łojotokowej.w czwartek idziemy na szczepienie wiec pani doktor zobaczy mala to sie moze dowiem co to jest.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry