reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

u mnie jest dokładnie to samo...

nie chce jeść w żłobku... ale załapała łyżeczkę niedawno... może będzie coś jadła jak mnie nie ma:sorry:
Widzę, że nasze Szkraby mają podobne upodobania, Adaś uwielbia łyżeczkę. Jak dostaje leki czy kropelki to buzie już sam otwiera :-):-). Mleko też z łyżeczki pije..No cóż może one po prostu chcą się poczuć jak dorośli:tak::tak::tak:
Ale swoją drogą to chciałabym, żeby zaskoczył z tą butlą..

reklama
a mi szkoda maksa jak ja cos jem a on biedny tak patrzy na moją rękę i jak wkłądam sobie jedzenie do buzi i wtedy też smoka wypluwa i juz z pół otwartą buzią czeka:sorry: boże co to bedzie jak on powoli zacznie kapować i npbedzie chciał ode mnie batonika a nie bedzie jescze mógł np czekolady:-D nabo np jak jadłam ostanio kinder mleczną kanapkę to takie miałam wyrzuty sumienia ze wyszłam z pokoju pochłonełam szybko i dopiero wróciłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

i tego to przeciez do 3 roku zycia chyba nie wolno?:eek:

a mi szkoda maksa jak ja cos jem a on biedny tak patrzy na moją rękę i jak wkłądam sobie jedzenie do buzi i wtedy też smoka wypluwa i juz z pół otwartą buzią czeka:sorry: boże co to bedzie jak on powoli zacznie kapować i npbedzie chciał ode mnie batonika a nie bedzie jescze mógł np czekolady:-D nabo np jak jadłam ostanio kinder mleczną kanapkę to takie miałam wyrzuty sumienia ze wyszłam z pokoju pochłonełam szybko i dopiero wróciłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

i tego to przeciez do 3 roku zycia chyba nie wolno?:eek:

Olga tez uwielbia patrzeć jak jemy :-D:-D:-D a słodycze.... no cóz trzeba będzie albo je ograniczyć albo chować się po kontach z batonikami :tak:;-):-D

Olga tez uwielbia patrzeć jak jemy :-D:-D:-D a słodycze.... no cóz trzeba będzie albo je ograniczyć albo chować się po kontach z batonikami :tak:;-):-D

Ja już to M zapowiedziałam, że może jeść słodycze, ale Ania ma tego nie widzieć, bo on bardziej słodyczowy niż ja:-). Teraz jeszcze ok, ale jak będzie większa to na pewno plan wcielę w życie. Ania uwielbia patrzeć na normalne jedzenie. Czasem siedzi z nami przy stole u któregoś na kolanach i się uczy:-D

dziewczyny, a czy jak zabki wychodzą, to tez może być przy tym zielona kupka? Bo z Kubą nie miałam żadnych problemów z ząbkami, a Maja do tej pory pogodne dzidcko, do kilku dni baaardzo marudzi, jest płaczliwa, najlepiej jej na rączkach... no i te zielono-żółte kupki... Nie dawałam jej nic nowego do jedzenia, bo próby włżenia łyżeczki do buzi kończą się wrzaskiem...

Ja mam znow problem :zawstydzona/y: Malej pupka sie tak odparzyla, ze juz nie wiem co robic :-( Ostatnio zakladalam jej pieluche tetrowa na pampka bo lekarz zalecil i chyba przez to miala ciasniej i ma pelno czerwonych plackow przy dupci i pipci :-:)-( Smaruje zawsze sudokremem przy kazdej zmianie pieluch ale nawet to juz nie pomaga, mialam bepanthen ktory uzywalam na sutki jak karmilam i tym jej posmarowalam ale nie bylo widac roznicy :no: wietrzylam ja dzis kilka razy ale nie wiem jak dlugo ma tak lezec z gola pupa bo u mnie upalow w domu nie ma i boje sie zeby sie nie przeziebila :zawstydzona/y: Niby grzejemy ale roznie to bywa. Macie jakies pomysly co moge zrobic? Wogole to cos dziwnego sie dzieje, bo robi mala kupke w prawie kazda pieluche, nie sa to duze kupki, raczej zolciotkie z grudkami, jest w nich troche sluzu, ale jak juz mowilam nie sa one ogromniaste, bardziej jak szartki (pierdek + kupka :-)). Jak rozpoznac biegunke w czyms takim? Mala na modyfikowanym jest wiec nie powinna tak czesto kupki robic :no: Z gory dziekuje za pomoc ;-)

Ja mam znow problem :zawstydzona/y: Malej pupka sie tak odparzyla, ze juz nie wiem co robic :-( Ostatnio zakladalam jej pieluche tetrowa na pampka bo lekarz zalecil i chyba przez to miala ciasniej i ma pelno czerwonych plackow przy dupci i pipci :-:)-( Smaruje zawsze sudokremem przy kazdej zmianie pieluch ale nawet to juz nie pomaga, mialam bepanthen ktory uzywalam na sutki jak karmilam i tym jej posmarowalam ale nie bylo widac roznicy :no: wietrzylam ja dzis kilka razy ale nie wiem jak dlugo ma tak lezec z gola pupa bo u mnie upalow w domu nie ma i boje sie zeby sie nie przeziebila :zawstydzona/y: Niby grzejemy ale roznie to bywa. Macie jakies pomysly co moge zrobic? Wogole to cos dziwnego sie dzieje, bo robi mala kupke w prawie kazda pieluche, nie sa to duze kupki, raczej zolciotkie z grudkami, jest w nich troche sluzu, ale jak juz mowilam nie sa one ogromniaste, bardziej jak szartki (pierdek + kupka :-)). Jak rozpoznac biegunke w czyms takim? Mala na modyfikowanym jest wiec nie powinna tak czesto kupki robic :no: Z gory dziekuje za pomoc ;-)
moja też miała pupe czerwoną i teraz po każdej takiej małej kupce myje pupę woda+mydło i chwila wietrzenia:-p

reklama

Możesz jeszcze tormentiolem smarować.
Co do śluzu w kupce, to ja bym się skonsultowała z lekarzem w tej sprawie.

Do góry