reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka na dzieckiem - o kolkach, pieluchach, pielęgnacji

Dziewczyny co to moze byc 38 temp , Marudzi, Malo spi, w nocy placze juz drugi dzien a przesypia juz noce od dawna. Zeby ? Dolne jedynki wyszly bez sensacji a tu nawet nie Widze zeby cos szlo. Kataru brak, gardlo ok, brzuszek nie boli, jeszcze ja potem oslucham bo sie martwie.

myslicie ze to moga byc zeby Bo juz zglupialam :/

reklama
Marcia dzieki. Na zum nie wyglada tzn prócz temp ale lepiej sprawdzic i jutro mąż podrzuci do szpitala mocz. Narazie ratujemy się ibufenem w czopku, spadlo do 37,6 ale to moze i lepiej niech się organizm broni. Oby to byly zabki.

Witajcie czy któraś z was urodziła dziecko hipotroficzne? Jak teraz się rozwija? Ile ważyło? I w którym tygodniu sie urodziło? :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ale wielkie litery ;-)
u nas była podobno hiopotrofia, ja w to jakoś do końca nie wierzę, bo ja i moja siostra też tyle ważyłyśmy jak się urodziłyśmy.
Młody ważył 2310 i 49 cm, urodzony dokładnie 2 tyg. przed terminem, czyli 38 tygodni, teraz waży 8,5.
A czemu pytasz?

U nas też niby hipotrofia 2550 i 52 cm nóżki i coś jeszcze wyglądały wg lekarzy na 36 tydzień a to był 39 ale tak jak u emki ja miałam 2800 i kilkoro dzieci z rodziny też dosyć małe. Za to od początku ładnie ssała pierś wiedziała co i jak no i miała od razu ten odruch ssania. Wypisali nas dokładnie 48h po porodzie dostała 10pkt. Do dziś jest chuda (a raczej szczupła jak mówi tata) ale ona jest w ciągłym ruchu teraz ostro ćwiczy raczkowanie i wstawanie w łóżeczku i przy czym się da. A co siędzieje u Ciebie? masz jakieś podejrzenia/zalecenia?

Dziewczyny jak pielęgnujecie zabki dziecka? Bo zanim były ząbki to przecierałam gazikiem, ale teraz ma takie dwa malusie i w sumie to nie wiem :D są pasty dla dzieci takich malutkich?

Polisia my używamy pasty vademecum o+ i szczoteczki chyba jordan też 0+. Myjemy na razie raz dziennie, wieczorem. Nakładam troszkę pasty ,myje małemu ząbek;) i dziąsełka, potem płukam maczając szczoteczkę w kubeczku z wodą:) potem daje małemu szczoteczke i sam ,,mje ząbki''

reklama
Agnes, a ta pasta jest z fluorem? z apteki? My na razie wodą ale czas to zmienić, jutro jadę kupić pastę.

Do góry