Na początku może być ciężko z karmieniem, bo dzieci są jeszcze słabe (szczególnie jak złapią żółtaczkę) i często zasypiają przy jedzeniu. Trzeba łaskotać po policzku, pod brodą, żeby zassały znowu, bo jak nie to za chwilę będą znowu głodne.
Rany, podziwiam mamy, które stosowały jakiekolwiek diety eliminacyjne podczas karmienia. Szczególnie jeśli nie były potrzebne
Ja bym się na siłę nie katowała
Jadłam przy Franku wszystko i nic mu nie było. Oczywiście na początku unikałam ciężkich i wzdymających potraw albo takich ewidentnych alergenów jak orzechy.
Moim zdaniem trzeba dziecku możliwie najwięcej produktów wprowadzić "w mleku", kiedy są przetworzone odpowiednio, a jest wtedy duża szansa, że uniknie się uczuleń itp.
A lekarzy, którzy przy pierwszym bólu brzuszka u malucha mówią: "SKAZA BIAŁKOWA", nie słuchałabym. To jest jakieś strasznie modne słowo ostatnio :/ Frankowi już jedna genialna pediatra "zdiagnozowała" skazę białkową, alergię na mm, astmę i silną alergię skóry (nie wiadomo na co
). Oczywiście nic z tych rzeczy nie ma. Ale gdybym jej posłuchała, to nie wiem, ile bym karmiła, bo eliminując kolejne pokarmy, chyba bym zwiędła z głodu, a dziecko razem ze mną :/