reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opadanie powieki

reklama
Witam! Wstawiłam zdjęcia mojej Poli na grupę, przepraszam że tak długo to trwało. Pola ma skończone 8 miesięcy i obie opadające powieki. Urodziła się ze znacznym obrzękiem powiek, który utrzymywał się bardzo długo i do dzisiaj powieki wyglądają jakby były obrzęknięte, czasem mniej, czasem bardziej. W lutym na wizycie w Kobylnikach, Stępniewski powiedział, że jest za mała do jakiegokolwiek zabiegu, a Pecold, że nie ma zagrożenia wzroku i ze wzrokiem wszystko ok. Kilka dni temu okazało się, że mała ma troszkę osłabioną ostrość widzenia i czasem lekko zezuje. Ogromnym problemem jest u nas odchylanie główki, sama jeszcze nie siedzi, trudno jej złapać równowagę z tą odchyloną główką. Czy wasze dzieci miały podobny problem z siadaniem? Poza tym niedługo dostaniemy odpowiedź czy będziemy kleić plasterkami i tu pytanie do Was, gdyż na forum już był temat plasterków ale nie wiem czy to te same. Nam powiedziano, że przykleja się je na 4, 5 dni i nie lepi się powieki, tylko nakleja na mięsień, a plasterek ma go pobudzać do pracy i przez to powieki podniosą się troszeczkę. Czy macie jakieś doświadczenie z takimi plasterkami?

Nam tak samo nie zalecono plasterków ,tylko masowanie i ćwiczenia przy zabawie.Tak z siadaniem samodzielnym było trochę problemów,zupełnie samodzielnie usiadł ok.8 miesiąca,z raczkowaniem nie bylo problemów i pełzaniem,pełzać zaczął wczesniej jak siadać już pod koniec 7 miesiąca pełzał raczkował między8-9 miesiacem.Nam powoli szykuje sie termin zabiegu ,przesuneli nam wczesniej i mamy 8 sierpnia,nie wiem jak to zniosę ,ale już teraz nie mogę w nocy spać ,cały czas myślę o tym zabiegu ,czy wszystko dobrze będzie.

Postanowiłam jednak że będzie w polanicy ,a siłą i tak mnie nie usuną,jak będzie trzeba nawet 24 godz./h siedzieć na krześle, wyjdę ze szpitala tylko z moim synkiem,na zmianę jest jeszcze tato i moja siostra i nie pozwolę żeby na minutę został sam,wyjątek będzie sam zabieg.

Witam.
Padlo pytanie jak mala po narkozie otoż nie zaciekawie cala noc a nawet rano wymiotowala ale jak zobaczylam efekt to nawet mi to nie przeszkadzalo
Na pytanie kiedy wynik badania od zabiegu jakies 3 tygodnie czyli jeszcze 1.5tyg
A co do plasterkow bo skoro ma buc naklejany na miesien to chodzi o tejping zaden lekarz ani rehabilant nie nakleji go prawidlowo moze wiecej szkod narobic niz to warte i Stepniewski tez to potwierdzil powiedzial ze zadna rehabilitacja nic nie da szkodadziecka meczyc ja to wszystko przerabialam i odradzam tejpingi. Zerwali malej tymi plastrami
Skore to sa plastry dla sportowcow sa bardzo mocne z pradami tez nie mile.doswiadczenie mala poparzona pradem. Jedynie co mozna zrobic to przyslaniac chore. oko na 1.5 h a jak dwie powieki to sa opadniete to nazmiane mozna zrobic nawet taka opaske i przyslaniac i ewentualny delikatny masaz w zabawie ale jak to ujal stepniewski gowno to da tylko intetwencja chirurga tu pomoze

Inga bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, ja właśnie miałam spore wątpliwości co do tych plasterków, miałam właśnie dzwonić do Kobylnik się zapytać, chyba to odpuszczę, a spróbuję ewentualnie przesłaniać oczka na zmianę, ale też już nie mam żadnych nadziei, że to coś da.

Dziewczyny zapraszam na stronę Ptoza - opadanie powiek u dzieci | Facebook utworzyłam tam takie konto na facebook dotyczące opadania powiek, dołączcie proszę i polubcie tę stronę, będziemy tam wrzucać informację, linki, zdjęcia, poznamy się bliżej, im więcej osób nas polubi tym łatwiej będzie można nas znaleźć i może jakieś nowe mamy się znajdą. Ja zaczęłam wczoraj to prowadzić, ale mam jeszcze sporo materiałów i będę je tam systematycznie publikować. Mam też trochę informacji o miejscach za granica gdzie można operować i jakimi metodami. Pomóżcie stworzyć bazę informacji, wspierajmy się !!! Pozdrawiam i czekam na Was

reklama
Do góry